DeArmond zahrál na čtyřparu skóre 17. Golf je ta nejtěžší věc na světě, říká

DeArmond zahrál na čtyřparu skóre 17. Golf je ta nejtěžší věc na světě, říká

Profesionální golfista na Web.com Tour Ben DeArmond neprožil ideální start svého turnaje. Na druhé jamce zahrál výsledek třináct nad par a o úspěchu si může jenom zdát. Svůj kolaps nicméně bere sportovně. 


Ben DeArmond na turnaji Web.com Tour cutem zcela jistě neprojde. V prvním kole turnaje Lecom Suncoast Classic zahrál výsledek 91, tedy devatenáct ran nad par.

Hned třináct ran ztratil hned na druhé jamce, jednalo se přitom o čtyřpar. Šestkrát zamířil mimo výseč a místo čísla čtyři zapsal do skórkarty číslo 17.

"Nemohl jsem dostat míč do vzduchu ani pětkou železem. Na to nejsem zvyklý, byl jsem trochu ztuhlý," uvedl po nepříjemném zážitku DeArmond, který se přitom před úvodním kolem turnaje cítil dobře.

"Na drivingu jsem byl skvělý a cítil jsem se dobře. Pak to ale byl zážitek, jako bych byl mimo své tělo. Sedmnáct jsem nezahrál nikdy v životě, ani při svých začátcích. Poté už to bylo v pořádku, cit do mých paží se znovu vrátil," podotkl DeArmond, který ale vše bere s nadhledem.

"Jsem profesionální golfista, takže vím, že tento sport takový někdy je. Golf je nejtěžším sportem na světě, je to nejtěžší věc na světě a taktéž nejvíc frustrující věc. Ale pokud z toho plyne nějaké poučení, jde o to se nevzdávat a brát to jako zábavu," řekl přítomným novinářům americký golfista.

"Je to hra. Každý může mít špatný den, špatnou jamku. A nebo třeba také nejhorší jamku v životě. Musíme ale pokračovat, zítra si na mě dávejte pozor," doplnil s úsměvem DeArmond.