Klára Spilková a ISPS Handa Women’s Australian Open v číslech

Klára Spilková
Klára Spilková a ISPS Handa Women’s Australian Open v číslech

Klára Spilková ani na druhém turnaji cutem neprošla. Česká golfistka výborně puttovala, ovšem dostat se na green byl poměrně problém. Co dalšího potřebuje do příštího turnaje zlepšit?


2 - Zatímco na prvním turnaji Spilková nezahrála žádné double-bogey, tentokrát zapsala dvě rány hned ve dvou případech. 

2 - Po desáté jamce druhého kola byla česká golfistka na skóre +2. Právě toto skóre by na cut stačilo. V dalším průběhu ale přišly chyby a skóre +6 úspěch nepřineslo. 

3 - Potíže měla Klára Spilková v bunkerech. V prvním kole se zachránila z bunkeru jen jednou ze čtyř pokusů, o den později to byly dvě záchrany ze stejného počtu jamek. 

6 - Spilková se zlepšila v počtu birdie. Na ISPS Handa Women’s Australian Open jich zahrála celkem 6.

9 - V obou kolech Spilková trefila devět ze čtrnácti fairwayí. 

13 - V prvním kole se Spilková trápila na druhých ranách. Z osmnácti greenů trefila v regulaci jen sedm. O den později přišlo zlepšení, ani třináct zasažených greenů ale na cut nestačilo. 

25 - Výrazné zlepšení přišlo v puttování. Zatímco na minulém turnaji potřebovala celkem 64 puttů, nyní to bylo jen 55. V prvním kole navíc zahrála vynikajících 25 puttů.

30 - Za Klárou Spilkovou se tentokrát umístilo třicet golfistek. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy obsadila celkové dělené 105. místo.