Fakta a postřehy z uplynulého Genesis Open

PGA TOUR
Fakta a postřehy z uplynulého Genesis Open

Justina Thomase potopilo nečekaně puttování, Tigeru Woodsovi maratóny nesedí a pomalá hra některých golfistů nadále škodí. Jaká fakta a postřehy nám nabídl poslední turnaj PGA Tour Genesis Open?


Woodsovi více než osmnáct jamek denně nesvědčí

Tiger Woods na titul z Genesis Open nadále čeká. Po fantastickém úvodu třetího kola to začalo vypadat nadějně, v neděli ale Woods odpadl. Od deváté jamky čtvrtého kola (v tomto případě šlo o jamku č. 18) už Woods neskóroval, místo toho zahrál čtyři bogey a šest parů. "Jsem unaven a myslím, že nejsem sám," řekl Woods bezprostředně po ukončení svého kola. Ano, Woods vypadal unaveně a bylo zřetelné, že víkendové maratóny mu rozhodně nesvědčily. 

Thomase nečekaně potopily putty

Do závěrečného kola šel Justin Thomas s náskokem čtyř ran, titul ale nakonec nebere. Za vše přitom může jeho jinak dokonalé puttování. V prvním a ve třetím kole potřeboval shodně jen 27 puttů, ve druhém kole dokonce jen 26. Jenže v neděli zahrál Thomas neuvěřitelných 37 puttů. 190 jamek v řadě za sebou dokázal zahrát bez trojputtu, na závěrečné devítce ale takto chyboval hned třikrát (jednou z toho navíc byl čtyřputt).

Scott v "sedmém nebi"

Adam Scott měl bojovat o titul, místo toho bojoval sám se sebou a také s příliš zdlouhavou hrou svých nedělních parťáků. Justin Thomas a J.B. Holmes se na své rány připravovali až příliš dlouho a nakonec šli kolo výrazně přes původně odhadovaných pět hodin. Rozhodčí nicméně proti poslednímu flightu nezasáhli a rozvážné tempo tak mohlo směle pokračovat až do posledního úderu. 

Spieth znovu neudržel vedení

Jordan Spieth hraje výborné první kola, po dvou kolech AT&T Pebble Beach Pro-Am mohl reálně uvažovat o titulu. Jenže o víkendu naprosto selhal a po výsledcích +2 a +3 nakonec obsadil až dělenou 45. pozici. A lepší to nebylo ani na Genesis Open. Po prvním kole byl Spieth druhý s výsledkem -7, druhé a třetí kolo bylo shodně za -1. Na titul to nevypadalo, ovšem na umístění v první desítce rozhodně ano. Neděle ale přinesla Spiethovo selhání. Po double-bogey, triple-bogey a quadruple-bogey zahrál Spieth celkem 81 úderů (+10) a ze čtvrtého místa se propadl na dělenou 51. pozici.  

McIlroyovi stále něco chybí

V rozhodujících chvílích Rory McIlroy potvrdil, že mu k dokonalosti stále něco chybí. Zcela nečekaně se dostal do boje o titul, jenže v závěru svého kola neproměnil několik puttů a o příležitost získat na Genesis Open titul přišel. Právě puttování bylo jedním z problémů, v průměru hrál McIlroy 31 puttů. Možnou přítěží je i jeho hra z bunkerů. V neděli sice zahrál skvostný chip-in do birdie přimo z bunkeru, v turnaji se ale zachránil jen dvakrát z pěti případů.