VIDEO: Johnson na Mexico Champinship vyrobil dosud jedinou chybu. Na Trevina přesto nenaváže

PGA TOUR
VIDEO: Johnson na Mexico Champinship vyrobil dosud jedinou chybu. Na Trevina přesto nenaváže

Jako nůž máslem projel Dustin Johnson úvodní dvě kola Mexico Championship. A skvěle zahrál i v sobotu, kdy si na druhou pozici Roryho McIlroye vytvořil už náskok čtyř ran. Jedné chyby se přesto nevyvaroval. 


Dustin Johnson prožívá vynikající turnaj a o titul na Mexico Championship jej zřejmě nikdo nepřipraví. Ačkoliv světová trojka nehraje nijak geniální rány, nadále hraje bez chyby.

Před finálovým kolem má náskok čtyř ran na Roryho McIlroye a sedm ran na další hráče. Pokud tak může Johnsona někdo ohrozit, je to právě McIlroy. Zpět ale k Johnsonovi.

Ten během úvodních dvou kol ani jednou nechyboval. Na svém kontě jedenáct birdie a pětadvacet parů. Skvěle začal i sobotní rundu a první devítku znovu obešel bez bogey. Na desáté jamce ale přišel první a poměrně výrazný problém.

Johnson se dostal na okraj lesa a i kvůli malé větvičce zasáhl další ranou strom. Z možné záchrany se tak vyklubalo double-bogey, které připravilo Johnsona o možnost zahrát bogey free tournament.

V dějinách PGA Tour to zvládl jediný muž, Lee Trevino. Šestinásobný vítěz major turnajů to zvládl na Greater New Orleans Open v roce 1974. Trevino zahrál turnaj za -21 a Bena Crenshawa a Bobbyho Colea porazil o neuvěřitelných osm ran. Po turnaji poté přiznal, že tak dobře odpaloval naposledy na U.S. Open 1968, které pro něj znamenalo první major v kariéře.

Bez bogey hráli před dvěma roky taktéž Jonas Blixt a Cameron Smith na Zurich Classic. Šlo ovšem o turnaj dvojic a dvě kola proběhla ve foursomech a dvě ve fourballech. V oficiálních statistikách tak tento výkon zapsán není.

A nyní je jisté, že se Dustin Johnson k Merry Mexovi, jak se Trevinovi přezdívá, nepřidá. I přesto je jeho počinna Mexico Champinship zatím skvostný.