Co nám nabídlo Mexico Championship? Kolaps Kuchara, vzedmutí Thomase i nechybujícího vítěze

PGA TOUR
Co nám nabídlo Mexico Championship? Kolaps Kuchara, vzedmutí Thomase i nechybujícího vítěze

I turnaj Mexico Championship nám nabídlo množství poznatků. Dustin Johnson si pro 20. vítězství na PGA Tour došel konzistentním výkonem, Justin Thomas prožil výjimečnou neděli a Rory McIlroy přepisoval svou historii. Vše ale nebylo jen pozitivní.


Johnson soustředěný a konzistentní

Dustin Johnson v Mexiku nezahrával světové údery, hrál ovšem soustředěně a především konzistentně. Pokud měl v ruce driver, byl téměř neomylný. Nechyboval ani při druhých ranách a když už nezahrál putt, většinou to bylo do birdie. Johnson se po birdie nijak zvlášť neradoval, příliš ale nereagoval na svou chybu. Těch ovšem hodně rozhodně nebylo. Johnson zahrál jediné birdie a jednou také double-bogey. Za 20. triumfem na PGA Tour si šel od prvního dne a Mexico Championship mu tak zaslouženě patří.

McIlroy takovou sérii nikdy nezažil

Jak jsme již psali minulý týden, Rorymu McIlroyovi stále něco k dokonalosti chybí. Puttování dokázal vylepšit, na titul ale znovu nedosáhl. Rozhodně ale ne vlastní vinou, Dustin Johnson hrál prostě neskutečně. Severoirský golfista tak sice skončil na druhé pozici, přesto přepisoval své osobní statistiky. Ještě nikdy ve své kariéře neskončil McIlroy na čtyřech po sobě jdoucích turnajích PGA Tour v elitní pětce. Po dělené čtvrté pozici na Sentry Tournament of Champions dělil páté místo na Farmers Insurance Open a v minulém týdnu obsadil dělené čtvrté místo na Genesis Open. Nyní znovu v pětce byl, tentokrát obsadil druhou příčku a titul už se tak pomalu blíží. 

10 birdie zahrál Thomas potřetí v kariéře, Genesis Open ale na něm zanechalo stopu

Justin Thomas sám po Genesis Open říkal, že jej porážka bude mrzet do konce života. Na Mexico Championship to potvrdil, jelikož se tři kola trápil a před nedělí byl v paru. Ve finálovém kole ovšem Thomas předvedl heroický výkon. K jednomu bogey zapsal rovných deset birdie a z hlubin se vydrápal až na samostatné deváté místo. Thomas zahrál v jednom kole deset birdie potřetí ve své kariéře. V roce 2015 to dokázal na The Players a John´s Deere Classic. 

Kuchar mohl bojovat o vítězství, v sobotu ovšem selhal

Po pátku se zdálo být jistou věcí, že se Matt Kuchar vrátí do čela FedEx Cupu. Na děleném druhém místě s Rorym McIlroyem reálně mohl pomýšlet na titul, sobotní kolo mu ovšem hrubě nevyšlo. Na jedničce očekávané birdie nepřipsal, naopak hned třikrát zahrál double-bogey a ztratil osm ran. V posledním kole ztratil další tři a s výsledkem +2 obsadil až 50. pozici. 

Čtyřputt Woodse: Druhý v kariéře?

Tiger Woods a jeho hra železy byla znovu skvostná, jeho ránu z bunkeru jste jistě zaznamenali. Problém byl ale znovu na greenech. V turnaji si totiž legendární golfista připsal pět tříputtů a jeden čtyřputt. Na patnácté jamce třetího kola puttoval z necelého metru do paru, nakonec si odnesl double-bogey. Podle mnohých statistik se jednalo o druhý soutěžní čtyřputt Tigera Woodse v jeho kariéře, první si připsal v roce 2010. Pokud by se těchto chyb vyvaroval, zcela jistě by mohl bojovat minimálně o druhou pozici s Rorym McIlroyem. To je ale to oblíbené kdyby...