Jak přívětivá byla na Mexico Championship úvodní jamka?

PGA TOUR
Jak přívětivá byla na Mexico Championship úvodní jamka?

V ruce driver a ze čtyřparu je dlouhý třípar. Nějak takhle vypadala úvodní jamka na hřišti Club de Golf Chapultepec v Naucalpanu. Rány zde pravidelně upisovali Phil Mickelson a Rafa Cabrera-Bello, dařilo se ale i jiným. 


V prvním kole měla jamka s navrtáním pouze 305 yardů, nejdelší byla v kole třetím (322 yd). Pro hráče ale nebylo vůbec těžké atakovat první ranou green.

Vítěz turnaje Dustin Johnson zde sice nechyboval, připsal si ale za čtyři kola jediné birdie. To Rory McIlroy zde zahrál vše, co se dalo. Eagle, birdie, par, bogey. Na této jamce tak skončil s výsledkem -2. Eagle trefil hned v prvním kole a nepotřeboval přitom ani driver. Na týčku hrál dvojkou železem. 

Nejlépe ze všech si vedl španělský golfista Rafa Cabrera-Bello, jenž k eaglu přidal tři birdie a na úvodní jamce upsal hned pět ran. V každém kole poté birdie zahrál Phil Mickelson a na tuto jamku tak bude mít zcela jistě dobré vzpomínky.

Čtyři hráči na jedničce nechybovali, nedokázali si ale zároveň připsat žádné birdie (F. Molinari, Na, Otaegui, Millar). K vidění bylo celkem deset eaglů. Devět z nich zapsali hráči, kteří nakonec skončili pod parem hřiště. Jediným, jenž se od ostatních odlišoval, byl Byeong-Hun An. Ten zapsal eagle hned v prvním kole a na jedničce zaznamenal hned čtyři údery pod par. Nakonec zakončil turnaj s výsledkem +1.

Diváci ovšem viděli i čtyři double-bogey. Jediným hráčem, který skončil pod parem hřiště, byl Tiger Woods. Dvě rány nad par jedničky si připsali i Rai, Stenson a Coetzee. Dvě rány v podobě dvou bogey v turnaji ztratili i Watson, Lewis, Fox a Kodaira.

Hráči s konečným výsledkem pod par dokázali za čtyři kola obejít jedničku s výsledkem -57, hráči s negativním skóre ji zvládli za -33. Celkem tak jednička nabídla skóre -90. Zahráno zde bylo 108 birdie a 10 eaglů. Bogey bylo zaznamenáno ve třiceti případech, čtyřikrát si poté hráči odnesli výsledek double-bogey.