Příběh Erika Comptona znovu ožívá. Fandit mu bude i legenda NBA

PGA TOUR
Příběh Erika Comptona znovu ožívá. Fandit mu bude i legenda NBA

Po téměř třech letech se do PGA Tour vrací Erik Compton. Ten obvykle působí na Web.com Tour, v pondělí se ovšem kvalifikoval na turnaj The Honda Classic. Comptonovi již popřál vše nejlepší Tiger Woods a úspěch mu přejí i legendy světového sportu. 


Erik Compton se narodil v Miami, tedy na Floridě. A nyní úspěšně prošel kvalifikací, díky které si ode dneška minimálně ve dvou kolech zahraje The Honda Classic. Místní obyvatelé jej milují a Compton se již nemůže startu dočkat.

Na PGA Tour se objeví poprvé od roku 2016, častěji ho vídáme na Web.com Tour. V roce 2013 na Floridě skončil dělený čtvrtý, za sebou má poté i jedno vítězství na Web.com Tour.

Nejvíce se samozřejmě ale hovoří o jeho příběhu. Jako dvouletý musel podstoupit transplantaci srdce, následovala po ní ještě jedna. Compton tak golf bere s nadhledem a na svůj "domácí" turnaj se velmi těší.

"Je to jeden z mých oblíbených turnajů. Tady mám své fanoušky, má rodina a přátelé tu jsou vždy se mnou," řekl Compton. Jak jsme již uvedli, na PGA Tour si zahraje po téměř třech letech.

"Je bláznivé, jak ten čas letí. Už se ale nemůžu dočkat," podotkl Compton. Tomu před startem turnaje volal i Tiger Woods, jenž si tento týden dává pauzu. Comptonovi popřál hodně štěstí.

Sílu mu dávají i legendy světového sportu, konkrétně bývalí hráči MLB Livian Hernandez a Orlando “El Duque” Hernandez a taktéž šampión NBA Ray Allen, kteří se Comptona navštívili v jeho domě v Miami. "Posouvají mě vpřed. Jsou to velké opory, které mě motivují. Chtějí, abych uspěl," doplnil brzy čtyřicetiletý golfista.