LORETA poprvé poslední den v únoru. Již sedmá SEZONA SE ROZJELA o 106!

LORETA poprvé poslední den v únoru. Již sedmá SEZONA SE ROZJELA o 106!

Pyšely jsou krásné místo, které má ale jeden háček. Neleží vysoko, ale od sázavského údolí proudí studený vzduch, který celou oblast ochlazuje. Leží na konci zvláštního pásu, kterému se říká Česká Sibiř. Nejinak tomu bylo 28. února, když první golfisté přijížděli na hřiště směrem od Prahy. Na dálnici u Popovic se do nich opíralo slunko a teploměr v autě hlásil pěkných ranních jedenáct stupňů. O deset kilometrů dál na parkovišti v Pyšelích vystupovali do mrazivého rána a zamrzlý rybník je už u vjezdu varoval, že hrát golf v únoru možná není ten nejlepší nápad. Jakmile však vystoupali ke klubovně, opřelo se do nich slunce, které rozmrazilo nejen je, ale ještě před desátou hodinou i celé hřiště.


V tu chvíli se začala psát historie. Byl to veliký krok pro první flight i pro fanoušky Lorety, když noha golfistova poprvé vstoupila na hřiště v den konce meteorologické, nikoliv však astronomické zimy. A ten moment nastal 28. února 2019 v devět hodin a čtyřicet minut. Po těchto šesti nohách prvního flightu prošlo hřištěm dalších 206 nohou, tedy celkem 106 hráčů. Z celé té spousty nohou patřily dvě čerstvému Golfistovi roku Filipu Mrůzkovi, který svůj dnešní golf okomentoval těmito slovy:

„Děkuju Loretě za otevřené hřiště a pozvání k první jarní hře, kdy jsem se konečně dostal z indooru ven a mohl vyzkoušet nový driver a dřeva Callaway Epic Flash. I když zima nebyla dlouhá, je skoro neuvěřitelné, v jak dobré kvalitě může hřiště a greeny 28. února být. Jít si zahrát na dobré hřiště a do přátelské atmosféry je vždy radost. Navíc když to tak pěkně odsýpá a 18 jamek zvládnete ve čtyřech pod čtyři hodiny, ale tak to v Pyšelích obvykle je… I když je hřiště plné natěšených golfistů.“

Nekažme si teď radost tím, že brzký konec zimy můžeme patrně připsat změnám klimatu, které nepřinášejí golfovým hřištím a hráčům jen to dobré. Užijme si dnes vzpomínku na krásný slunečný únorový den a živme v sobě naději na nejdelší golfovou sezónu, kterou jsme kdy na Loretě zažili.

Pěknou hru v roce 2019!

Jiří Novosad
manager & club secretary
Loreta Golf Club Pyšely