Nejlepší putty závěrečného dne na The Honda Classic

PGA TOUR
Nejlepší putty závěrečného dne na The Honda Classic

Finálové kolo The Honda Classic nabídlo dramatickou podívanou a především skvělé putty. O zábavu na greenech se staral především Rickie Fowler, jemuž ale ani dva geniální putty k vítězství nepomohly. Premiérový titul na PGA Tour si tak dopřál Keith Mitchell, kterého od tříčlenného play-off zachránil taktéž vynikající putt na závěrečné jamce. 


Ryan Palmer  

Osm birdie, jediné bogey. Ryan Palmer prožil vynikající neděli a nebyl daleko od titulu. Téměř dvě hodiny vedl, přitom už byl dávno v klubovně. Skóre si vylepšil i na šestnáctce, kdy putterem z devíti metrů mimo green zavěsil birdie. Ani to mu ale nakonec k vítězství nepomohlo, Palmer skončil dělený čtvrtý.

Rickie Fowler

Rickie poprvé. Na čtvrté jamce puttoval zcela mimo green a do svahu. Míček přesto skončil v jamce a světová sedmička tak brzy dosáhla na druhé finálové birdie. K úspěchu ale potřeboval Fowler ještě minimálně jedno.

Wyndham Clark

Do finálového kola vstupoval jako vedoucí muž a tuto pozici si dokázal udržet i po čtvrté jamce, kdy z těžké pozice zapsal své druhé birdie kola.

Vijay Singh

Golfista z Fidži dokázal všem, že i v šestapadesáti letech můžete hrát na nejvyšší úrovni. Na vrchol sice nedosáhl, samostatné šesté místo je ale fantastickým počinem. Na něj se Singh dostal i díky birdie na jedenáctce z nějakých osmi metrů.

Wyndham Clark

Wyndham Clark ještě jednou, na patnáctcé jamce po čtyřech bogey zastavil krvácení, i jemu ale bylo jasné, že titul už z toho nebude. Na tříparové jamce ale poslal míček do komory z necelých šestnácti metrů. Úžasný putt!

Rickie Fowler

Rickie Fowler podruhé. Naději na titul si udržel na sedmnácté jamce, kdy znovu stál po druhé ráně mimo green. Ze třinácti metrů poslal míček do jamky a dostal se na -7. Birdie zapsal i na osmnáctce, jak jsme ale uvedli výše, na play-off mu jedna rána scházela.

Keith Mitchell

Nenápadný Keith Mitchell na PGA Tour dosud nijak nezářil, nyní ale rovnou triumfoval. Pomohl mu k tomu putt na poslední jamce. Mitchell na pětiparu první ranou zasáhl bunker a musel tak hrát pouze lay-up. Třetí ranou se dostal na green a držel tak naději na titul. Především ale Mitchell udržel nervy a svým puttem poslal míček do jamky. Ihned tak mohl oslavovat, jelikož titul mu nemohl nikdo vzít.