NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 7. BŘEZNA

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 7. BŘEZNA


Rok, kdy už si konečně
koupím ten nový driver

ROBIN DRAHOŇOVSKÝ
šéfredaktor

Sám nevím proč, ale vlastně jsem v bagu driver dlouho ani neměl. A když už ano, byly to jen takové krátké a nepovedené epizodky. Nějak jsem se mu bránil, bál jsem se ho, hra s ním mě unavovala a byla to pro mě vždy ta hůl-o-které-se-raději-moc-nemluví. Jasně, když jsem kdysi s golfem před lety začínal, driver byla jedna z prvních holí, za které jsem musel našetřené peníze utratit. Co bych to byl za golfistu, kdybych neměl v bagu DRIVER! s vtipným coverem. Byl to tenkrát Kocour v botách od Disneyho, s kloboukem v packách a neskutečně smutným pohledem. Docela se mi ty smutné oči dařilo imitovat poté, co jsem ránu z týčka driverem zkusil. Pak měl zase driver na pár měsíců dovolenou a stál opřený v předsíni o zeď. Později ho v bagu nahradil mini driver, ale se stejným výsledkem. V předsíni pak byly dlouho opřené hole dvě. Jejich místo zaujala 3-dřevo – prý ta nejstrašidelnější hůl, jakou si hráč může na týčku z bagu vylosovat… Jenže ona fungovala, a na hru na kratších hřištích bohatě stačila. Ale časy se mění a letos i já zase zkusím ten skok do dálky. Půjdu si nový driver koupit taky! (G)

  1. S.: Nebojte se mi napsat cokoli, co vás trápí, co vám v magazínu chybí, nebo třeba jen to, co vás štve nebo na hřišti mile překvapilo. Pokusíme se vám v příštím čísle odpovědět, najít řešení či o vašem příjemném zážitku rádi napíšeme. Napište mi na e-mail sefredaktor@golfdigest.cz.

 

CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE?

 

TÉMA MĚSÍCE
PENÍZE PRO ČESKÉ HRÁČE: KDE JE BRÁT?

GOLF NENÍ ZROVNA LEVNÝ SPORT a drahým se stává ve chvíli, kdy ho chcete hrát na vrcholové úrovni. To však dnes platí o většině sportů. Vychovat vynikajícího tenistu, hokejistu či lyžaře stojí doslova miliony. Jak je to s českými golfisty? Kdo a jak je má podporovat?

S ANDREJEM HALADOU

 

ŠKOLA PODLE BUTCHE
CO JSEM SE OD SVÝCH STUDENTŮ NAUČIL

S GREGEM NORMANEM JSEM ZAČAL SPOLUPRACOVAT V ROCE 1991, krátce poté, co mu post světové jedničky sebral Nick Faldo. Ve svém švihu si vybudoval takový malý zlozvyk. Pohyboval boky dopředu tak tvrdě, že to občas v nápřahu vedlo k propadu hole a fatálnímu vyhození rány doprava. Už dávno jsem věděl, že budeme muset zapracovat na rychlejší rotaci boků a tím tento zlozvyk a špatný posun boků směrem k cíli odstranit. Greg je jedním z nejsoustředěnějších lidí, s jakými jsem se kdy setkal. Když chce něčeho dosáhnout, je neúprosný a je ochotný pro změnu udělat cokoliv. Bylo to tehdy docela vysilující, ale o dva roky později se na pozici nejlepšího hráče světa vrátil. Co jsem si z toho odnesl já, bylo, že ti nejlepší hráči jsou schopni fyzicky zvládnout cokoliv, co po nich budete chtít – je to velmi transparentní proces. Ať už máte pravdu, nebo se mýlíte, měli byste dobře vědět, co děláte.

S PETEREM MORRICEM

 

THE PLAYERS CHAMPIONSCHIP
STRAŠIDELNÉ PŘÍBĚHY ZE 17. JAMKY TPC SAWGRASS

STRACH. To je to, co pociťujete na odpališti 17. jamky hřiště TPC Sawgrass Players Stadium Course. Říká se, že profesionály na tour dokážou vystrašit jen dvě věci – vítr a voda – a oběma tenhle ďábelský výtvor z pera Peta a Alice Dyeových přímo překypuje. Golf Digest vyzpovídal téměř 50 hráčů, kedíků, architektů golfových hřišť a televizních komentátorů, aby zjistil, co že to je za zlomyslnost a proč tahle 125 metrů dlouhá jamka páchá tolik nepříjemností i v kartách těch nejlepších hráčů ve startovním poli. Golfisté se o své nervozitě rozpovídali a většina z nich – ale rozhodně ne všichni – se nad ní dokážou pousmát. A ten tlak cítí i kedíci, a nejen v průběhu turnaje The PLAYERS Championship, který se po více než 12 letech stěhuje z května do března. Každý rok, ve středu těsně před turnajem, se právě kedíci sejdou na 17. jamce a rozdají si to mezi sebou o to, kdo dostane míček nejblíže jamce. (Ano, i tenhle souboj může být hodně vyostřený.) A zamyslíme se i nad tím, proč může být tenhle ve světě golfu nejznámější par 3 otázkou „šťastné náhody“.

S JOHNEM HUGGANEM A DAVEM SHEDLOSKÝM

 

HOT LIST
222 TESTOVANÝCH A JEN 113 VYVOLENÝCH

JSME JAKO VY. Ještě nikdy jsme se netřásli na nové vybavení tak jako letos. Nemohli jsme se dočkat, až vyzkoušíme každý driver, železo i putter, které nám přijdou pod ruku. A tak jsme to udělali. Při sestavování letošního Seznamu favoritů jsme otestovali 222 holí, z nichž 116 se dostalo do našeho výběru. Jedině kousky, které úspěšně prošly naší důkladnou prověrkou a které představujeme na následujících stránkách, jsou hodny vaší pozornosti a peněz. Než si některý z nich koupíte, dobře si ho vyzkoušejte. A každopádně – ať už inovujete kompletní obsah svého bagu, nebo si jdete jen pro novou wedžku – využijte fitting holí. Každá hůl v našem seznamu může povýšit vaši hru na novou úroveň. Jsme si tím jistí. Vyzkoušeli jsme je. JSME ZKRÁTKA JAKO VY.

 

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

PŘEDSTAVUJEME

DLOUHÝ POCHOD
Co bylo úkolem caddieho Webba Simpsona, když kráčeli na sedmnácté odpaliště, a jak přivedl hráče na jiné myšlenky
S PAULEM TESORIM

HOT LIST

ČAS NA ZMĚNU
Každá hůl v našem seznamu může povýšit vaši hru na novou úroveň. Jsme si tím jistí
S MIKEM STACHUROU

OBSAH HOT LISTU
Drivery
Fairwayová dřeva
Hybridy
Železa pro zlepšení hry
Železa pro výrazné zlepšení hry
Hráčská železa pro vzdálenost
Hráčská železa
Wedge
Puttery typu mallet
Puttery typu blade

HRAJTE CO NEJLÉPE

NA ÚROVEŇ JAMKY
Řešení pro všechny ty otravné vzdálenosti
S JOAQUINEM NIEMANNEM

DOSTAŇTE TO TAM
Vezměte si delší hůl, když chcete i míček z bunkeru dostat na greenu dál
S PETREM SKOPOVÝM

CHCETE TREFOVAT FAIRWAYE?
Nejdůležitějším klíčem k přesnosti je tempo, a tím nemyslím hezký švih
S JESSIKOU KORDA

GOLFOVÝ ŽIVOT

FOTOMOMENT
Myšlenky na odchod? U Phila ani omylem! Stále má hodně sil zatápět i mnohem mladším soupeřům

TOUR PRO V UTAJENÍ
Poslouchejte staré psy, řeknou vám všechno na rovinu a bez vytáček
S MAXEM ADLEREM

AMERICKÝ DENÍČEK
Nová životní etapa, stěhování, zařizování a nový byt v Sarasotě. To čeká Kláru Spilkovou, která se s námi podělila o zkušenosti s bydlením za oceánem v USA
S ALOISEM ŽATKULIAKEM

FILIP MRŮZEK
Forma je před ostrým startem sezony dobrá, chce to ale zapracovat na klidu a dělat míň chyb

NEBOJTE SE ZEPTAT
Rozhodli rozhodčí v Mexiku správně, když DJ výhodu dostal a Rory nikoliv?

KOMENTÁŘ
„Koho nemůžeš milovat, toho míjej,“ říkal jeden myslitel. Tak míjím

GOLFOVÝ ČEŠTIN
Ujmou se mezi hráči naše nové pojmy Golf Digest Masters ve slovních hříčkách?
S PETREM BEHÚNEM

 

A mnohem více na 100 STRÁNKÁCH druhého letošního čísla.

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vyšlo ve čtvrtek 7. března 2019

© 2019 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena