Day v Bay Hill odstoupil, bude připraven na The Players?

PGA TOUR
Day v Bay Hill odstoupil, bude připraven na The Players?

Jason Day na Arnold Palmer Invitational dokončil šest jamek, sedmou už ovšem nedohrál. Kvůli zranění zad byl nucen odstoupit a jeho start na The Players jistý rozhodně není. 


V roce 2016 na tomto turnaji triumfoval a při posledních dvou startech byl vždy v TOP 5. Letos ale Jason Day podnik Arnold Palmer Invitational nedohraje.

Hned na úvodní jamce si Day připsal bogey, po dvou parech následovalo double-bogey a poté už první úspěch v podobě birdie. Na sedmé jamce ovšem svůj approach poslal do vody a jamku již nedokončil. Na vině je zranění zad, které nedovolilo Dayovi pokračovat.

Potíže měl už v minulém týdnu, kdy musel užívat protizánětlivé léky. "V neděli jsem se vzbudil a nemohl jsem chodit. Nemohl jsem ani sedět v autě, bylo to opravdu těžké. Snažil jsem se ale udělat tolik práce, kolik jsem jen mohl, abych byl na tento týden připraven. Bohužel to nefunguje," prohlásil po odstoupení australský golfista.

"Dnes jsem nedokázal hrát na sto procent. Chtěl jsem vědět, jestli se to neuvolní. Ale bohužel se tak nestalo," podotkl Day, jenž by se měl příští týden zúčastnit The Players, které v roce 2016 taktéž ovládl.

V tomto případě je světová jedenáctka optimistická. "Je příliš brzy na to něco takového říkat. Upřímně si myslím, že to chce odpočívat. A doufám, že příští týden budu připraven," doplnil.