VIDEO: Mickelson po šesti letech v Bay Hill řádil, z opačné strany ale míč na green neposlal

PGA TOUR
VIDEO: Mickelson po šesti letech v Bay Hill řádil, z opačné strany ale míč na green neposlal

Phil Mickelson prožil vynikající návrat na Bay Hill. Turnaj Arnold Palmer Invitational začal skvělým skóre -4, díky kterému dělí třetí pozici. Ne vše ale v úvodním kole bylo dokonalé. 


Phil Mickelson se na hřiště Bay Hill vrátil poprvé od roku 2013 a prožil vynikající první kolo. Hned na druhé jamce sice zapsal bogey, následně ale čtyřikrát zaskóroval a po první devítce byl na skóre -3.

Na desáté jamce se ale stalo něco nevídaného. Mickelson se dostal svým úderem blízko k outu a svou druhou ránu musel hrát netradičně za sítí a pravým držením hole. Míček dokázal trefit poměrně hladce, jenže ten se zasekl v síti a poskočil do outu.

Mickelson se přitom díval směrem ke greenu, věřil, že rána bude dobrá. "Vlastně jsem si myslel, že míč mohu dostat na green. Opravdu jsem si to myslel. Bylo to 117 yardů k přední hraně a snažil jsem se to otočenou devítkou železem zahrát. Myslel jsem si, že to bude dobrá rána, měl jsem s míčem čistým kontakt. Pomyslel jsem na úspěch, ale samozřejmě to nefungovalo," uvedl Mickelson.

"Trefil jsem to, ale plot se posunul tak, že se míček chytil. Myslel jsem, že půjde pod plotem. Vážně jsem si myslel, že v tom nebude problém," doplnil Phil. Jak jsme uvedli výše, míček skončil v outu a Mickelson musel dropovat.

Díky novému pravidlu si ale nemusel míč dát do místa, odkud hrál, ale do místa na délku jedné hole ne blíže jamce. Mickelson se tak dostal na správnou stranu plotu a míč už dokázal poslat na green. "Pomohlo mi to. Z toho místa už bych vážně hrát nechtěl," doplnil Mickelson.

Na greenu se pokoušel o záchranu bogey, nakonec ztratil rány dvě. V dalším průběhu už byl ale zase velmi jistý a po třech birdie se tak dostal na skóre -4 a dělenou třetí pozici.

Z hlediska dalších čísel ale bylo jeho kolo spíše průměrné. Mickelson zasáhl jen osm ze čtrnácti fairwayí a jen deset z osmnácti greenů v regulaci. Z bunkerů se zachránil v jednom ze dvou případů, skvěle ale americký golfista puttoval. Na první kolo potřeboval jen 25 puttů.