Vzestupy a pády na Arnold Palmer Invitational

PGA TOUR
Vzestupy a pády na Arnold Palmer Invitational

Deset ran oproti prvnímu kolu poztrácel Phil Mickelson a o víkendu jej v Bay Hill neuvidíme. To Henrik Stenson po mizérii ve čtvrtek zazářil a může bojovat dokonce o první dvacítku. Kdo další prožil zcela odlišná dvě kola?


Phil Mickelson

V prvním kole sice Mickelson zahrál jedno double-bogey, se skóre -4 ale patřil k elitě. Ve druhém kole se ovšem zhoršil o plných deset úderů. Mickelson zahrál jediné birdie místo toho zapsal tři bogey a dvě doubley-bogey a se skóre +2 to o jednu ránu na cut nestačilo. Mickelson se zhoršil téměř ve všem. Američan se dostal jen na padesát procent při zasažených fairwayí (7/14) i greenů v regulaci (9/18). Jeho drive byl v průměru o třicet yardů kratší, na kolo navíc potřeboval 34 puttů (ve čtvrtek pouze 25). Úspěchu se tak Mickelson na turnaji API nedočká. 

Henrik Stenson

Švédský golfista prožil absolutně rozdílná kola. Ve čtvrtek Stenson nezahrál jediné birdie, pětkrát ovšem chyboval. V pátek poté nechyboval ani jednou a místo toho si připsal šest birdie. Stenson se zlepšil téměř ve všem. Zasažené greeny v regulaci (čtvrtek 9/18, pátek 13/18), průměrná délka drivu (čtvrtek 247 yardů, pátek 270 yardů), scrambling (ze 66-ti procent na 100 procent) a také počet puttů (ve čtvrtek 40, v pátek 29). 

Rafa Cabrera-Bello

I přes mizerný pátek je španělský golfista stále ve hře o titul, o víkendu se pokusí z dělené deváté pozice dostat až na vrchol. V pátek se nicméně od minulého dne zhoršil o deset úderů. Cabrera-Bello hned na první jamce svého prvního kola zapsal bogey, náladu si ale spravil hned osmi birdie. O den později ale už příliš nezářil, ke dvěma birdie připsal pět bogey. A až na zasažené fairwayie se zhoršil téměř ve všem. 

Beau Hossler

Ve čtvrtek 76 ran, v pátek o deset úderů lepší počin. Američan v pátek skóroval třikrát, posbíral ale pět bogey a jedno double-bogey. O den později už chybu připustil jedinou a hned sedmkrát se radoval z birdie. Hossler nejvíce zlepšil především první rány. Ve čtvrtek zasáhl jen pět fairwayí, v pátek už jedenáct. Lepší to bylo i na greenech. Z dvaatřiceti puttů udělal osmadvacet. A vynikající byla i jeho hra z bunkerů. Hned pětkrát se dostal do potíží, vždy se ale dokázal zachránit. 

Shane Lowry

Vedoucí muž Race to Dubai prožil poměrně solidní první kolo. Čtyřikrát sice chyboval, přidal ale šest birdie a patřil k té lepší polovině startovního pole. Jenže v pátek se Ir zhoršil o plných devět ran. Skórovat sice dokázal hned třikrát, mrzet jej ale musí triple-bogey na třetí jamce. K tomu přidal Lowry sedm bogey a s celkovým skóre +5 na cut pomýšlet nemohl.