Pět puttů z necelých dvou metrů? Žádná fikce, ale realita z Champions Tour

Pět puttů z necelých dvou metrů? Žádná fikce, ale realita z Champions Tour

Champions Tour má za sebou další turnaj, tentokrát se hrálo v Orange County v Kalifornii a z titulu se po třech kolech a následném play-off mohl radovat sympatický Kirk Triplett. Vše ale mohlo být jinak. 


Na Champions Tour slavil Jeff Maggert už pět titulů, z toho dvakrát ovládl major. Poslední vítězství se ovšem datuje do 30. srpna roku 2015, kdy ovládl turnaj Dick's Sporting Goods Open.

O víkendu startoval Maggert na Hoag Classic v Kalifornii, první kolo mu ovšem absolutně nevyšlo. Maggert se nemohl dostat do tempa po dvou birdie a čtyřech bogey docházel na osmnáctý green, kde měl svůj míček ideálně posazený na případné birdie.

Do jamky mu scházely necelé dva metry, následoval ale nečekaný kolaps. Maggert se proputtoval až ke tripile-bogey a místo výsledku +1 z toho bylo skóre +5.

V dalších kolech už hrál rodák z Columbie ve státě Missouri fantasticky a nebyl daleko od play-off. Od nepovedené osmnáctky ztratil jedinou ránu, zapsal jedenáct birdie a dva eagly. K play-off mu nakonec scházela jediná rána, i přesto je dělené třetí místo poměrně velkým úspěchem.

Z titulu se nakonec mohl radovat Kirk Triplett, jenž v play-off na druhé jamce porazil Woodyho Austina. Na osmnáctce nejprve oba zahráli par a jamku si tak zopakovali. Zatímco ale Austin druhou ranou na green nedosáhl, Triplett poslal míček čtyři metry od jamky. Míček následně dostal do jamky a díky eaglu se mohl radovat ze svého sedmého titulu na okruhu.