Jim Furyk - ztělesnění konzistentnosti

PGA TOUR
Jim Furyk - ztělesnění konzistentnosti

Twitter PGA Tour s mírnou dávkou ironie uvádí, že většina golfistů ještě nikdy nezahrála bogey-free round. To se ale rozhodně netýká Jima Furyka, jenž takových kol předvedl přes 200. Jedno zapsal i včera na The Players. 


Vedení v pozici kapitána amerického týmu na loňském Ryder Cupu mu nevyšlo, jinak si ale stále vede skvěle. Na Pebble Beach skončil dělený čtrnáctý, na The Honda Classic už dělil devátou příčku.

A o nejvyšší místa může hrát i na The Players. Tento turnaj nikdy v životě nevyhrál, před víkendem ale se skóre -9 drží dělené třetí místo. Na něj se dostal především díky skvělému pátku.

Furyk zahrál osm birdie a ani jednou nechyboval. Zahrál tak bogey-free round, již své 215. v kariéře. Vítěz U.S. Open z roku 2003 hrál fantasticky po celý pátek. Neminul jedinou fairwayi (14/14) a skvěle hrál i do greenu (15 z 18-ti greenů v regulaci).

Vynikající byl i na greenech, v pátek potřeboval jen 26 puttů. Stoprocentní úspěšnost si drží i co se týče záchran z bunkerů. V úvodní rundě při jedné záchraně nechyboval, stejně dopadlo i páteční "zaváhání".

Své třetí kolo Jim Furyk startuje v 19:30 našeho času a jeho spoluhráčem ve flightu bude Angličan Ian Poulter.