Dustin Johnson v ráži. Které rekordy drží a překonává?

PGA TOUR
Dustin Johnson v ráži. Které rekordy drží a překonává?

Dustin Johnson je letos ve výjimečné formě a znovu je největším adeptem na zisk zeleného saka. V současné chvíli navíc drží dva rekordy, která může dále posouvat. 


Devětadvacet soutěžních kol za sebou zahrál Bryson DeChambeau pod par. Dustin Johnson má k tomuto výsledku sice daleko, jeden rekord ale v tomto ohledu drží.

Johnson zahrál dosud čtrnáct takových kol, všechna tyto kola ale dokázal stlačit pod magickou sedmdesátku. Série začala ve druhém kole Genesis Open. Po úvodní rundě za +2 přišla už jen šedesátková kola. Na WGC-Mexico Championship si díky tomu došel pro titul, na The Players zase poprvé ve své kariéře skončil v TOP 10 (dělené páté místo).

Včera v rámci turnaje Valspar Championship upsala světová jednička čtyři údery a je jen o ránu pozadu za vedoucím obhájcem titulu Paulem Caseym. 

Momentálně nemá Johnson konkurenci ještě v jedné statistice. Od roku 2010 se nejvíckrát po jakémkoliv kole usadil na první nebo druhé pozici. Celkově to dokázal ve sto sedmi případech. Druhý je v tomto ohledu Rory McIlroy (84) a třetí Jordan Spieth (73).