Johnson si z neúspěchu na Valspar Championship vrásky nedělá, před jamkovkou se cítí v dobré kondici

PGA TOUR
Johnson si z neúspěchu na Valspar Championship vrásky nedělá, před jamkovkou se cítí v dobré kondici

Dustin Johnson ve finálovém kole na Valspar Championship nezapsal jediné birdie a o titul tentokrát nehrál. Světová jednička se ovšem necítila špatně a před jamkovkou WGC-Dell Technologies Match Play se cítí v dobré kondici. 


Dustin Johnson mohl po třetím kole Valspar Championship reálně uvažovat o dalším titulu, nakonec ale obsadil dělenou šestou pozici. Navíc skončila jeho série se čtrnácti koly, kdy zahrál pod 70 úderů, a poprvé od finálového kola WGC HSBC-Champions 2017 nezahrál jediné birdie.

Světová jednička třikrát chybovala a o titul tak bojovat nemohla. Johnson bojoval především s větrem, kvůli kterému musel často měnit směr svých ran.

"Cítil jsem, jako bych z nějakého důvodu bojoval s větrem. Vedlo to častěji k přepínání směrů. Cítil jsem, že jsem míček hodněkrát dobře zasáhl. Měl jsem hodně dobrých úderů, které ale neskončily na dobrých místech," uvedl po turnaji Johnson.

Dustin si tak z nepovedeného finálového kola nic nedělal, před jamkovkou WGC-Dell Technologies Match Play, kterou v roce 2017 ovládl, se navíc cítí v dobré formě.

"Měl jsem dobré putty, ty ale jen neskončily v jamce. Necítil jsem, že bych hrál nějak špatně. Cítil jsem, že můj swing je dobrý. A cítím to stále. Mám spoustu důvěry ve svou hru, ale samozřejmě. Byl to těžký den a těžké podmínky," doplnil Johnson. Ten se v základní skupině turnaje WGC utká s Brandenem Gracem, Hideki Matsuyamou a Chezem Reaviem.