I se "sněhulákem" ve finálovém kole se dá vyhrát turnaj European Tour

I se "sněhulákem" ve finálovém kole se dá vyhrát turnaj European Tour

Finálové kolo Hero Indian Open nabídlo místo pravidelného skórování jednu chybu za druhou. Z výhry se tak poměrně nečekaně mohl radovat Stephen Gallacher, který přitom ve finále zaznamenal quadruple-bogey. 


-11, takovým skóre před finálovým kolem disponovali Američan Julian Suri a Angličan Callum Shinkwin. Zdálo se, že právě tato dvojice se porve na Hero Indian Open o titul.

Oba ale v neděli zklamali. Suri zahrál pět úderů nad par, Shinkwin dokonce šest. V turnaji sice ani jednou nezahrál nic horšího než bogey, v neděli jich ale zapsal šest.

To Suri svou mizérii načal v závěru sobotní rundy, když na osmnáctce připsal double-bogey. V neděli jej k zemi srazila jamka číslo čtrnáct, kde zapsal nepříjemného "sněhuláka". Pokud by dokázal udržet par, radoval by se z titulu.

Vítězství tak spadlo do kapsy Stephenu Gallacherovi, který přitom ve finále taktéž nijak nezářil. Skot na čtyřparové sedmičce zaznamenal výsledek 8 a zdálo se, že o výhru bojovat nebude. Od devítky ale zahrál jediné bogey a hned šestkrát zaskóroval. Gallacher tak i přes obrovskou minelu vybojoval na European Tour svůj čtvrtý titul, první po pěti letech, kdy triumfoval na Omega Dubai Desert Classic.

Triumf si tak náležitě užil, navíc ve společnosti svého syna, který mu dělal kedíka. "Bylo skvělé ho mít u sebe. Moje vítězství je díky tomu ještě výjimečnější. Když je Vám 44 let, máte pocit, že zažíváte něco jako soumrak kariéry. Toto vítězství je tak pro mě velké," uvedl po převzetí trofeje.