Pyšeláci opět v akci. Po loňské premiéře i letos

Pyšeláci opět v akci. Po loňské premiéře i letos

Prosluněný jarní den, Jak vymalovaný. To zaznělo z úst mnoha přítomných. A že jich nebylo málo. Přes osm desítek jich našlo cestu do golfového areálu Loreta Pyšely, aby se poprvé seznámily s golfem. Při akci, kterou vymysleli právě v tomto malebném posázavském resortu: při druhém ročníku Pyšeláků.


Loňská premiéra Pyšeláků byla povedeným startem. Ostatně, aspoň jedním tréninkem prošlo na 250 lidí, třicet z nich už má handicap a golf je zcela chytil, dalších třicet sice handicap nemá, ale pravidelně golf hraje. „Proti loňsku už jsme nasbírali nějaké zkušenosti. Věděli jsme, kolik lidí přišlo a museli jsme řešit i další do té doby neznámé, třeba jak skloubit jejich tréninky a hru s běžným provozem hřiště. A samozřejmě, jak je udržet u golfu,“ konstatoval generální manažer resortu Jiří Novosad, který je i duchovním otcem myšlenky Pyšeláků.

Což v kostce a velice stručně řečeno znamená přitáhnout ke golfu místní obyvatele. Letos při druhém ročníku Pyšeláků už se okruh obcí poněkud rozšířil a vedle Pyšel si mohli přijít golf vyzkoušet i obyvatelé Zaječic, Nespek, Čerčan, Krhanic, Kamenice a dalších nedalekých obcí. A přišlo jich opět víc než dost. „Napočítali jsme jich přes osmdesát a z toho polovina byly děti. To nás těšilo úplně nejvíc,“ přiznal Jiří Novosad.

Chvilku po desáté ranní „to“ v sobotu vypuklo. Pod dohledem dvou profesionálních trenérů Báry Vejlupkové a Jakuba Važanského a dvou místních juniorů se příchozí seznamovali se základy golfu, druhy holí, jejich držením a způsobu odpalování. Poté, co se rozdělili na tři skupiny, okusili postupně, jaké to je odpalovat míčky na drivingu, chippovat, či putovat.

A nakonec se většina z příchozích vydala na první jamku, aby na vlastní oči viděli, jak golf vypadá na hřišti. Své golfové umění nově příchozím společně s oběma profíky ukázali i dva „absolventi“ loňské premiéry Pyšeláků. A nutno říct, že to oběma před „plnými tribunami“ šlo nadmíru dobře. „Je dobře, že všichni viděli, kam se za rok lze s hrou posunout,“ poznamenal Jiří Novosad.

První jarní trénink Pyšeláků ale nebyl zdaleka poslední možností „ochutnat“ golf. Každou sobotu od 10 hodin budou místní trenéři k dispozici dalším nově příchozím a samozřejmě i těm, kteří se rozhodli pokračovat. Všichni se mohou těšit nejen na seznamování s golfem, ale i řadu výhod. Třeba za každou účast na sobotním tréninku má každý pro následující týden zapůjčení holí a míčky na driving zdarma. Zájemci o golf si mohou také pořídit za velice výhodnou cenu vlastní vybavení – tři nové hole plus tři míčky za 1140 Kč.

„Letos opět budeme hrát pro Pyšeláky mistrovství Pyšel a napospas jsme nenechali ani loňské Pyšeláky. Pro ně máme připravené tréninky, i když už zpoplatněné. I letos máme pro ty, co už jsou schopni jít i na hřiště, zablokované hrací časy na hřišti v pondělí navečer. A je pozitivní vidět, jak svoji výkonnost posunují. Jak zpočátku v podvečerním čase stihli odehrát tak čtyři jamky, zatímco později už celou devítku,“ přidal další zkušenost Jiří Novosad.

Více informací o projektu najdete na: www.loretagolf.cz/trenink/pro-pyselaky.