McIlroy se omluvil zástupcům médií, prohru s Woodsem zřejmě bude mít pár týdnů v hlavě

PGA TOUR
McIlroy se omluvil zástupcům médií, prohru s Woodsem zřejmě bude mít pár týdnů v hlavě

Rory McIlroy prošel základní skupinu jamkovky WGC-Dell Technologies Match Play bez potíží a ovládl všechny tři zápasy. Už v osmifinále ovšem narazil na Tigera Woodse a turnaj pro něj předčasně skončil. Do řeči mu tudíž nebylo a zástupci médií od něj žádné vyjádření nedostali. 


Rory McIlroy v základní skupině číslo 4 získal všechny tři body, když si postupně poradil s Lukem Listem, Justinem Hardingem a Matthewem Fizpatrickem.

Jenže už v osmifinále potkal Tigera Woodse a s turnajem se musel loučit dříve, než chtěl. Po desáté jamce ztrácel Severní Ir už tři, během krátké chvíle se ale dotáhl na ztrátu jediné jamky a na šestnáctce mohl vyrovnat. Místo toho ale musel dropovat a potřeboval šest úderů na to, aby se dostal na green.

Jamku tak získal Woods a svého rivala už před sebe nepustil. Nebylo tak divu, že do řeči McIlroyovi rozhodně nebylo. Média tak z něj vyjádření nedostala, McIlroy si to rovnou namířil mimo areál.

Už po necelých dvou hodinách se ale prostřednictvím Instagramu omlouval. "Chtěl bych se omluvit médiím za to, že jsem jim po utkání nevěnoval žádný čas. I přes to, že jsem byl zklamaný z toho, jak zápas skončil, ukázal jsem vytrvalost a trpělivost, když jsem souboj dokázal na druhé devítce zdramatizovat. Na šestnáce jsem ale promarnil obrovskou příležitost srovnat. Určitě se před tuto porážku dostanu, rozhodně se poté z ní poučím," uvedl na svém instagramovém účtu McIlroy.

Ten si podobně jako Tiger Woods nyní dává týdenní pauzu, aby mohl být perfektně připraven na Masters, první letošní grandslam. Na WGC-Dell Technologies Match Play skončil dělený devátý a znovu tak skončil v TOP 10. Formu před turnajem, který dosud nikdy nevyhrál, tak rozhodně má. "Uvidíme se v Augustě," dopsal McIlroy.