NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 4. DUBNA

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 4. DUBNA

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S na stáncích ve čtvrtek 4. dubna 2019.


Tak už je tady zase TO Masters

ROBIN DRAHOŇOVSKÝ
šéfredaktor

Uff, zase máme za sebou další rok a pomalu se budeme těšit na noční přenosy z Augusty National. Ten golf ze soukromé botanické zahrady a hřiště, které si kdysi pro sebe postavil Bobby Jones. No jo, už je tady zase to Masters, ta brutálně zelená tráva, zářivě bílé písky, až neuvěřitelně blankytně modrá (prý přibarvená) voda, kůra v lese se správným odstínem hnědé a všude ty kýčovitě barevné azalky rozkvetlé ve správný čas. Zase ten turnaj, kde vítěz dostane na míru ušité zelené sáčko, ve kterém se pak celý rok bude předvádět na těch nejméně uvěřitelných místech (Phil Mickelson ho kdysi na sebe oblékl, když jel dětem pro jídlo do fastfoodu, Sergio García si ho oblékl na svatbu a Mike Weir si ho na sebe vzal, když šel na hokej). Zase to Masters! Skoro by se nad tím chtělo zívnout, ale ono to je stejné, jako když hraje Tiger Woods – kdekdo to opravdu odzívá, ale pak se nemůže od televize odtrhnout a jednou by to chtěl sám zažít, vidět na živo, být u toho. Jsou věci, které vás ovlivní na celý život, a Masters je pro mnoho z nás jednou z nich… (G)

P. S.: Nebojte se mi napsat cokoli, co vás trápí, co vám v magazínu chybí, nebo třeba jen to, co vás štve nebo na hřišti mile překvapilo. Pokusíme se vám v příštím čísle odpovědět, najít řešení či o vašem příjemném zážitku rádi napíšeme. Napište mi na e-mail sefredaktor@golfdigest.cz.

 

CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE?

THE MASTERS
CADDIE – PŘÍSNĚ TAJNÉ

KDYŽ DOJDE NA PŘEDPOVĚDI, kdo bude hrát dobře a kdo ne, kedíci jsou ten nejlepší zdroj informací. Koneckonců jsou celému tomu ruchu během Masters nejblíž, i proto, že se v poslední době jejich přístřešek nedaleko cvičných ploch pěkně rozrostl. V souladu se službami těch ostatních velkých klubových staveb je i tahle pohodlná, dobře zásobená jídlem a televizními obrazovkami a zařízená pohodlnými křesílky. Oáza klidu daleko od všeho toho ruchu. Tak jasně, do té staré přeplněné klubovny chodí přece jen nováčci a bývalí šampioni.

S ALANEM P. PITTMANEM

 

 

THE MASTERS
MILÝ DENÍČKU

JAMESE YANGA JSME LONI POŽÁDALI, aby navštívil Masters a nakreslil pro nás odtamtud ilustrace. Pravidelně totiž zveme na Masters nějakou osobnost z řad umělců, fotografů a spisovatelů, aby zachytila své první dojmy z Augusta National. James byl tehdy docela nervózní, ale nakonec se ukázalo, že má úžasný smysl pro humor, a že když zrovna nezískává ceny za design, umí zábavně psát. A tak vám v doprovodu jeho ilustrací („je to až surrealistický zážitek“) přinášíme jeho deníček s tipy a varovnými historkami pro příštího umělce, který se vydá na tuhle, jak to on sám nazývá, „naprosto dechberoucí štaci“.

S JAMESEM YANGEM

 

KAREL SKOPOVY JUNIOR
NEUČÍM ŽÁDNÝ STYL, UČÍM GOLF

JMÉNO SKOPOVÝ JE V ČESKÉM GOLFU POJMEM. Na doslova vizionářskou práci svého otce Karla ještě z dob, kdy byl golf na černé listině nevítaných sportů, posléze navázali i jeho synové Karel junior a Petr. Všichni společně dnes pracují v pražských Hodkovičkách, dalo by se říct, že ve svém – v Golfové akademii Skopový, která bezesporu patří mezi nejlepší tréninková střediska v Česku. Dnes 43letý Karel junior má za sebou pozoruhodnou kariéru hráče, během níž se stal i celkovým vítězem EPD Tour, dnešní třetí evropské ligy Pro Golf Tour. Jako caddie po boku Alexe Čejky byl u jeho vítězství na European Tour i při jeho startu na slavném Masters. A jako trenér bere golf jako nikdy nekončící výzvu. I se snem, že jednou právě on dovede některého z českých hráčů až na European Tour. Nebo třeba ještě dál…

S ALOISEM ŽATKULIAKEM

 

DUSTIN JOHNSON
JÍZDA V RYCHLÉM PRUHU

KDYBYSTE MĚLI POSKLÁDAT DOKONALÉHO SILOVÉHO HRÁČE, asi by hodně připomínal tohohle týpka. Vysoký, ohebný, s dlouhýma rukama a skvělým tempem. Dustin Johnson je navíc přímo stavěný pro rychlost. A teď je ještě k tomu jeho přirozenou ránou kontrolovaný fade, takže trefuje daleko víc fairwayí než kdy dřív. Butch Harmon, Johnsonův trenér od roku 2010, k tomu navíc dodává: „Když DJovi funguje hra z týčka, je favoritem na každém turnaji.“

S PETEREM MORRICEM

 

ANKETA GOLF DIGEST
ZNÁME NEJLEPŠÍ HŘIŠTĚ, JAMKY A RESTAURACE ROKU

JE JARO A S NÍM JE SPOJENO NEJEN OTEVÍRÁNÍ HŘIŠŤ, ale také jejich hodnocení. Tak je tomu alespoň v případě našeho magazínu, kdy právě pro dubnové číslo chystáme každoročně výsledky naší ankety, v níž čtenáři vybírají hřiště, jamky i clubhouseové restaurace, které považovali v předešlém roce za nejlepší. Tento rok jsme poprvé zařadili i kategorii slovenských hřišť, neboť i když jsou oba státy již více než čtvrt století rozdělené, přece jen se v lecčems považujeme se Slováky za spřízněné; slovenští hráči také jezdí hrát na naše hřiště a my na jejich. Pokud jde o česká hřiště, tak po třech letech kralování pyšelské Lorety došlo ve výsledcích ankety k významné změně. Vyhrálo jiné hřiště, ovšem to, které už v loňském roce mířilo pomalu vzhůru.

S ANDREJEM HALADOU

 

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

PŘEDSTAVUJEME

ZMĚŇTE SLABÝ START V SILNÝ KONEC
Jak dostat svůj švih zase do formy, dřív než se vám úplně rozpadne
S JORDANEM SPIETHEM

PEVNÝ JAKO ZEĎ
Je to zázračný chlapík, tenhle Bernhard Langer. O tom, jak pomáhal otci se zedničinou, dělal caddieho, zahrál si s Jackem Nicklausem, zbavil se socketů
i svého yipsu a bojoval s hmyzem v Portugalsku
S GUYEM YOCOMEM

NESMRTELNÉ TRADICE
S turnajem Masters se pojí řada tradic, které přibývaly s tím, jak šampionát získával na vážnosti
S DANIELEM TRHONĚM

MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ SPORTOVNÍ UDÁLOST?
Je to, jako byste se mě zeptali, které ze svých tří dětí mám nejraději
S JIMEM NANTZEM

HRAJTE CO NEJLÉPE

NEJEN O DLOUHÉ HŘE
Teprve před třemi roky jsem si uvědomil, že musím brát trénink krátké hry velmi vážně
S DUSTINEM JOHNSONEM

ŽIVOT ZA HRANOU
První krok při hře z fairwayového bunkeru
SE SCOTTEM CHISHOLMEM

NA DÉLCE ZÁLEŽÍ
Stačí to nervat, ale taky na to musíte mít ten správný nástroj
S FILIPEM MRŮZKEM

TO BÝVÁVALO…
Znáte ty drobné změny v pravidlech – to, co platilo kdysi a co platí teď? Zkuste náš kvíz
S RONEM KASPRISKEM

JDĚTE PO GREENU
Hrát dobrý golf znamená zahrát dobře tolik parů 3, kolik to jen jde
S PETEREM MORRICEM

GOLFOVÝ ŽIVOT

DO ROKA A DO DNE…
Rory McIlroy už zase umí vítězit, a pěkně stylově v den největšího irského svátku sv. Patricka

TOUR PRO V UTAJENÍ
Máte vůbec alespoň nějakou představu, kolik peněz si zaslouží váš trenér?
S MAXEM ADLEREM

VÝBĚR
Kolik byste přihodili v aukci vy za pravé memorabilie z Masters a malý kvíz, jak znáte historii prvního majoru sezony

AMERICKÝ DENÍČEK II
Mám velkou motivaci, ale potřebuji nějaký čas, aby si všechno sedlo
S KLÁROU SPILKOVOU

NEBOJTE SE ZEPTAT
Je povinné pozvat hráče na drink po hole-in-one a je rychlost na prvním místě?

MIROSLAV ZADÁK
Poštěstilo se nám nalézt člověka, který má barvitý, až dramatický životní příběh, z rodu ryzích selfmademanů
S ANDREJEM HALADOU

KOMENTÁŘ
Golf nám poskytuje jedinečnou možnost potkat se s naším nitrem

TOTÁLNÍ VÝPRODEJ
Jaké novinky by mohl první major roku zavést, aby se odlišil od konkurence?

 

 

A mnohem více na 100 STRÁNKÁCH třetího letošního čísla.

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S na stáncích ve čtvrtek 4. dubna 2019.

© 2019 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena