Garcia si s Kucharem vše vysvětlil, na Instagramu tak koluje přátelské video

PGA TOUR
Garcia si s Kucharem vše vysvětlil, na Instagramu tak koluje přátelské video

Čtvrtfinále jamkovky mezi Mattem Kucharem a Sergiem Garcíou nemělo harmonický nádech. Celé kolo ovlivnila situace ze sedmičky, kdy Sergio Garcia zcela zbytečně přišel o vypůlení. Co přesně se odehrálo a jak oba hráči zareagovali pár dní poté?


Ve čtvrtfinále WGC-Dell Technologies Match Play se proti sobě postavili Matt Kuchar a Sergio García. Lépe začal Američan, jenž na čtyřparové pětce zahrál birdie a ujal se vedení. To zvýšil na sedmičce po velmi kontroverzním průběhu na greenu.

Garcia puttoval do paru a mohl jamku získat pro sebe. Těsně minul, poté ale evidentně rozladěný udeřil do míčku velmi laxně ještě předtím, než mu Kuchar mohl putt uznat. Garcia tak s výsledkem double-bogey jamku prohrál a tento fakt nesl dost nelibě.

V dalším průběhu si s Kucharem moment několikrát vyříkal, na hřišti už ale nepůsobil zcela jistým dojmem. Na osmičce přišel o další jamku a ačkoliv závěr dokázal zdramatizovat, na osmnáctce se jeho naděje definitivně rozplynuly. 

Španěl tak vypadl ve čtvrtfinále a golfový svět očekával, jak na celou situaci bude reagovat. Na začátku týdne ovšem zveřejnili oba hráči na Instagramu "usmiřovací" video. 

"Dobře věděl, že udělal chybu. Chci ale říct, že se zachoval správně. Minul putt a když jsme ze sedmičky šli, řekl: ´Víš co? nedal jsem ho, je to tvá jamka´," prohlásil Kuchar.

"Věděl jsem, že to byla moje chyba. Nedal jsem mu tolfik času, aby mi ten putt uznal. V hlavě jsme sice měli, že by to tak mělo být, protože ten putt byl velmi krátký. Ale byl jsem to já, kdo udělal chybu. A on nevěděl, jak se má v této situaci zachovat. Ale je to v pořádku, vše jsme si vyříkali," doplňoval Američana García.

"Je to jednoduché, hrál lépe než já a porazil mě. Byl to ale skvělý zápas," dodal s úsměvem na tváři španělský golfista. Jakoukoliv nevraživost od Garcíi tak rozhodně nečekejme.