Spieth se vrací k nepovedené obhajobě na Masters. Nešlo o nervozitu, říká

PGA TOUR
Spieth se vrací k nepovedené obhajobě na Masters. Nešlo o nervozitu, říká

V roce 2015 získal Jordan Spieth na Masters zelené sako a o rok později byl devět jamek od pohodlné obhajoby. Na druhé devítce finálového kola se ale vše změnilo a titul nečekaně slavil Danny Willett. Nyní se Spieth ke svému kolapsu opět vyjádřil. 


Jordan Spieth na The Masters 2016 obhajoval titul a po první devítce finálového kola měl druhé zelené sako téměř nadosah. Vedl o pět úderů, kolaps na dvanáctce jej ale o vše připravil.

Nakonec Spieth skončil s Leem Westwoodem na druhém místě a z nečekaného triumfu se radoval Danny Willett. Na druhé devítce zapsal Spieth bogey na jamkách deset a jedenáct, kolaps ale přišel na dvanáctce. Dva míčky poslal do vody a quadruple-bogey jej definitivně srazilo.

"Netopil jsem se," řekl Spieth v podcastu No Laying Up. "Nebylo to tak, že v ten moment přijde ode mě to nejlepší. Legitimně jsem měl velký problém se svým švihem," prohlásil dále americký golfista, vítěz tří majorů.

"Když v ten den nastal tlak, míčky jsem odpaloval hrozivě. Nebylo to ale o tom, že to byla neděle v Augustě. Prostě můj swing byl velmi špatný a míčky jsem posílal špatně," podotýkal Spieth, podle kterého se v neděli necítil vůbec zle.

"Někteří hráči jsou pod tlakem a hrají hůře, protože tlak na ně negativně působí. A stane se to zřejmě každému, kdo začíná. A bude to do té chvíle, dokud se s tím hráč nevyrovná. U mě tomu ale tak nebylo, opravdu ne. Vzpomínám si na to, jak jsem  se cítil. Jednoduše jsem pálil tam, kam jsem neměl," dodal Jordan Spieth.