Spieth se hroutil. Pak ale přišel malý zázrak na greenech

PGA TOUR
Spieth se hroutil. Pak ale přišel malý zázrak na greenech

Jordan Spieth mohl po pátečním kole uvažovat na Valero Texas Open o titulu, po Moving Day je ale vše jinak. Přesto může být se závěrem sobotního kola spokojen. 


Sobotní kolo začínal se skóre -8 a se ztrátou čtyř úderů na Si Woo Kima. Během první devítky ovšem přišel o šest ran, když zahrál dvě bogey a dvě double-bogey.

Chvíli se tak zdálo, že by Spieth nemusel v neděli hrát. Hráči, kteří po sobotě skončí na stejném nebo horším výsledku, než byl cut, si totiž v neděli nezahrají. 

Spieth ovšem zabral a druhá devítka byla téměř přesným opakem té první. Především na greenech byl vítěz The Masters 2015 neuvěřitelný. Na devíti jamkách hned sedmkrát jednoputtoval a díky pěti birdie se dostal na skóre -7, které mu momentálně přisuzuje dělenou šestnáctou příčku.

"Začátel byl hodně drsný, na druhé devítce to byla naopak z mé strany nejlepší hra za poslední roky. Puttoval jsem nejlépe za posledních několik let," uvedl po svém kole Spieth. Před prvním majorem sezóny tak prožívá zajímavé chvilky. Pronikne dnes na Valero Texas Open do TOP 10?