CADD1E – PŘ1SNĚ TA?NÉ

CADD1E – PŘ1SNĚ TA?NÉ

Když dojde na předpovědi, kdo bude hrát dobře a kdo ne, kedíci jsou ten nejlepší zdroj informací. Koneckonců jsou celému tomu ruchu během Masters nejblíž, i proto, že se v poslední době jejich přístřešek nedaleko cvičných ploch pěkně rozrostl. V souladu se službami těch ostatních velkých klubových staveb je i tahle pohodlná, dobře zásobená jídlem a televizními obrazovkami a zařízená pohodlnými křesílky. Oáza klidu daleko od všeho toho ruchu. Tak jasně, do té staré přeplněné klubovny chodí přece jen nováčci a bývalí šampioni. Vůbec poprvé se Golf Digest stal partnerem The Caddie Network, a tak vám můžeme předložit necenzurované postřehy pěti kedíků, kteří se letošního turnaje zúčastní. (Mimochodem už jste o The Caddie Network slyšeli? Tato virtuální mediální entita spatřila světlo světa v roce 2018 a na tvorbě jejího obsahu spolupracuje přes 150 kedíků na tour.) Vše, co vám teď můžeme prozradit, je, že těchto pět hlasů má na svém kontě dohromady 67 Masters, 22krát nosili bag hráči, který skončil v top 10, a byli u tří vítězství. Pro větší přehlednost jsme jim přiřadili přezdívky podle jmen některých jamek hřiště Augusta National: Vonokvětka, Jalovec, Slivoň, Dřín květnatý a Hlohyně.


S MAXEM ADLEREM

1

Kdo letos
vyhraje?

DŘÍN KVĚTNATÝ: Dustin Johnson. Když je v ráži, je nejlepší na světě. Alespoň mentálně to je přesně typ pro Augustu, protože se jen tak z něčeho nerozklepe a není nikdo, z koho by měl strach. Pořád nechápu, proč ještě Masters nevyhrál. Myslím si, že bude chtít hlavně Brooksi Koepkovi ukázat, kdo je světová jednička.

JALOVEC: Jo, bude to Dustin. Augusta je delší a delší, takže první rány z týčka jsou čím dál důležitější.

VONOKVĚTKA: Justin Rose. To on je momentálně světová jednička. Na ty největší turnaje se umí zvlášť dobře připravit. Samo za sebe mluví jeho 15 umístění v top 10 na majorech, včetně vítězství na US Open v Merionu. Od roku 2009 se umístil na Masters mimo top 20 pouze jednou a dvakrát skončil druhý [2015 a 2017]. Má nové hole, novou značku oblečení, nové sponzory – je teď konečně sám sebou.

HLOHYNĚ: Taky bych si vsadil na Roseyho. Kdo má taky ze současného startovního pole víc sebedůvěry? Stal se lepším puttérem, a hlavně tohle místo miluje. A co se týče Dustina, tak to není jen pád ze schodů, co by ho mohlo o titul připravit. Hřiště jeho hře moc nesedí. Rád hraje cut a to není pro Augustu ten nejlepší typ rány. To znamená, že z týčka bude hrát víc 3-dřevo, a tak by se mohl dostávat na greenech pod větší tlak. A DJ zrovna není z těch, kdo by milovali rychlé greeny.

SLIVOŇ: Bubba Watson. Posílá to daleko, přirozeně zprava doleva a miluje putty na superrychlých, zvlněných greenech – nechápu proč, protože jsem vyrostl ve stejné oblasti a nikde byste tam green rychlejší než šest stop nenašli. Bubba je typ hráče, který vždycky hraje o hodně líp, když je v pohodě, a něco v Augustě mu ten klid dodává. Možná to jsou ty čisté linie vytyčené stromy, které mu napovídají, jak rány tvarovat. Svou kariéru jednou zakončí se čtyřmi zelenými saky.

 

CELÝ ČLÁNEK naleznete v dubnové vydání magazínu GOLF DIGEST C&S, které vyšlo ve čtvrtek 4.dubna 2019.