Hvězdné flighty na The Masters

PGA TOUR
Hvězdné flighty na The Masters

Tiger Woods bude v úvodních dvou kolech ve flightu bojovat se svým soupeřem z loňského Ryder Cupu, síly proti sobě změří Rory McIlroy s Rickiem Fowlerem a těšit se můžeme i na bitvu světového jedničky s hvězdnou americkou dvojicí.


Tiger Woods, Li Haotong, Jon Rahm

22. start Tigera Woodse, jenž v minulé sezóně skončil dělený dvaatřicátý, uvidí v prvních dvou kolech zblízka Jon Rahm a Li Haotong. Španělský golfista v Augustě loni obsadil čtvrtou příčku a zaznamenal svůj nejlepší výsledek na majorech v kariéře. Li zde loni debutoval a dokázal projít cutem. Ve čtvrtek toto trio startuje v 17:04, o den později v 19:49.

Rory McIlroy, Cameron Smith, Rickie Fowler

Loni bojovali Rickie Fowler a Rory McIlroy o titul, nyní se pokusí svou loňskou jízdu zopakovat. Severoirský golfista by rád dovršil kariérní grandslam, Fowler je podle svých slov připraven na to získat svůj premiérový major. Hvězdnou dvojici doplní Cameron Smith, jenž loni po finálovém kole za 66 skončil na děleném pátém místě. První kolo této trojice je naplánováno na 17:15, to druhé na dvacátou hodinu. 

Phil Mickelson, Justin Rose, Justin Thomas

Zřejmě nejhvěznější flight úvodních dvou dnů. Phil Mickelson získal tři zelená saka, to poslední v roce 2010. Úspěch zde zažil i o pět let později, kdy dělil druhé místo s Justinem Rosem. Ten před dvěma lety nezvládl play-off se Sergiem Garcíou, nyní by se rád porval o svůj druhý major titul. Favoritem celého turnaje je zcela jistě i Justin Thomas. Ten zde startoval dosud třikrát a vždy se dokázal zlepšit. Loni zde byl dělený sedmnáctý. 19:49, to je tee-time této flotily, o den později půjde v 16:53.

Jordan Spieth, Paul Casey, Brooks Koepka

Jordan Spieth není v nejlepší formě, na The Masters mu to ale vždy šlo. V roce 2015 vyhrál, od roku 2014 skončil na třetí či lepší pozici ve čtyřech případech. Prvním jeho spoluhráčem bude Paul Casey, jenže v březnu uspěl v Tampě a v Augustě měl vynikající tři roky v řadě. V letech 2015 až 2017 skončil vždy na šestí či lepší příčce. Brooks Koepka kvůli zranění loňský ročník vynechal, jeho posledním umístěním je tak dělená jedenáctá pozice z roku 2017. Od té chvíle získal tři majory a nyní pomýšlí na další. První kolo pro tuto trojici začne přesně ve 20 hodin, půjde o poslední flight celého úvodního dne. V pátek poté vyjde v 17:04.