Conners pokračuje ve spanilé jízdě, na Masters chvíli i vedl

PGA TOUR
Conners pokračuje ve spanilé jízdě, na Masters chvíli i vedl

Kanadský golfista zažívá neuvěřitelný duben. Titulem na Valero Texas Open si řekl o místenku na Masters a v Augustě zatím taktéž září. Kdy se jeho spanilá jízda zastaví?


Jeho finálové kolo z Valero Texas Open si jistě všichni dobře pamatují. Na úvodních pěti jamkách zahrál Conners čtyři birdie a dostal se do výborného náskoku tří úderů.

O vše ale během následujících čtyř jamek přišel, když na každé zapsal bogey. Sedmadvacetiletý rodák z Listowelu ze státu Ontario se ovšem nesložil a na druhé devítce nabídl divákům fantastickou jízdu.

Šest birdie, žádná chyba a především jen deset puttů na devíti greenech. Svou dokonalou bilanci si pokazil až na závěrečné jamce, kde zahrál putty dva. Svým premiérovým vítězstvím na PGA Tour dostal nejen kartu pro tři sezóny, ale také pozvánku na Masters.

A v Augustě se mu první kolo povedlo nadmíru dobře. Conners zahrál tři birdie a jeden eagle, k tomu přidal tři bogey a s výsledkem -2 se tak průběžně zařadil na dělené jedenácté místo.

Chvíli byl ale dokonce na úplném čele leaderboardu. Po patnáctce, kde zahrál eagle, se dostal na skóre -3, které v tu chvíli měl na své skórkartě už pouze Jihoafričan Justin Harding. Dělené vedení ovšem neudržel, na osmnáctce zachyboval a zařadil se tak pod Hardinga. V dalším průběhu kola se přes Connerse přehnalo ještě deset golfistů, Corey Conners má ale rozhodně na čem stavět.

Připomeňme, že druhé kolo pro kanadské překvapení začne v 17 hodin a 15 minut.