Leaderboard The Masters 2019: V čele Koepka a DeChambeau, skvěle si vede i Mickelson

PGA TOUR
Leaderboard The Masters 2019: V čele Koepka a DeChambeau, skvěle si vede i Mickelson

Po prvním kole The Masters 2019 jsou se skóre -6 v čele Brooks Koepka a Bryson DeChambeau. Fantastické kolo prožil i Phil Mickelson, velmi dobře se drží Tiger Woods. Bláznivé kolo naopak prožil Rory McIlroy a téměř ze hry je světová jednička Justin Rose.


-6 Brooks Koepka, Bryson DeChambeau

Brooks Koepka od prvního kola The Masters prokazuje, že majory prostě umí. Bogey free round a šest birdie jej posunulo na dělenou první pozici. Šest úderů upsal i Bryson DeChambeau. Ten zahrál tři bogey, ale taktéž devět birdie.

-5 Phil Mickelson

Famózně si vedl i Phil Mickelson. Na pětiparech upsal tři rány, skóroval i na tříparové šestnáctce a i přes dvě bogey zahrál první kolo za 67 úderů.

-4 Dustin Johnson, Ian Poulter

Anglický golf zatím nejlépe zastupuje Ian Poulter, jenž si znovu vedl skvěle na greenech. Čtyři rány pod par hřiště je po prvním kole i jeden z hlavních favoritů na zisk zeleného saka Dustin Johnson.

-3 Kevin Kisner, Jon Rahm a 3 další

-2 Tiger Woods, Francesco Molinari, Rickie Fowler, Jason Day a 6 dalších

Tiger Woods odehrál solidní kolo a v jednu chvíli byl se skóre -3 na čele leaderboardu. Nakonec zahrál kolo za 70, stejně jako další favorité turnaje - Francesco Molinari, Rickie Fowler či Jason Day. Posledně jmenovaného ale trápilo zranění zad a je otázkou, jak na tom bude v dalším průběhu turnaje.

-1 Matt Kuchar, Tony Finau, Tommy Fleetwood a 5 dalších

Matt Kuchar zahrál více bogey než birdie, na pětiparové třináctce ale zapsal eagle a dostal se tak na výsledek -1. Ten drží kromě výše jmenované dvojice ještě například Thorbjorn Olesen, Kevin Na nebo legendární Bernhard Langer.

EVEN PAR Bubba Watson, Viktor Hovland a 13 dalších

Amatér Viktor Hovland má za sebou solidní kolo, čtyři birdie a stejný počet bogey jej drží ve hře o víkendová kola. Stejně si vedl například i Bubba Watson, jenž skóroval pouze dvakrát a vyrobil stejný počet chyb. 

+1 Justin Thomas, Patrick Reed, Rory McIlroy a 11 dalších

Nad par hřiště hráli v prvním kole hvězdy jako Justin Thomas, obhájce titulu Patrick Reed nebo hlavní favorit na titul Rory McIlroy. Ten prožil vskutku bláznivé kolo. Po šestnácté jamce byl -1, další dvě chyby jej ale poslaly na výsledek 73. V kole zahrál pět birdie a šest bogey. Dodejme, že na výsledku +1 je i Sergio García. 

+2 Henrik Stenson a 4 další

Triple-bogey na pětiparové třináctce odsunulo Henrika Stensona až na výsledek +2 a dělené 58. místo. O cut tak bude muset švédský golfista ještě zabojovat.

+3 Jordan Spieth, Justin Rose a 8 dalších

Jordan Spieth letos formu nemá a nic na tom nezmění ani jeho oblíbený major. +3 zahrál i Justin Rose, světová jednička, a oba tak budou mít s cutem pořádnou práci. 

+4 ... 4 hráči

+5 ... 3 hráči

+6 ... 4 hráči

+8 ... 2 hráči

+9 Paul Casey

Paul Casey byl považován za černého koně, proklouznutí do víkendových kol by se ale rovnalo velkému zázraku. Casey zahrál dva dabláče, přidal pět bogey a je na předposledním, 86. místě.

+10 Angel Cabrera

Horší než Casey byl pouze Angel Cabrera. Ten si narozdíl od Angličana připsal jedno birdie, ihned po něm ale předvedl sérii pěti bogey v řadě. Celkově jich zahrál jedenáct a o víkendu s největší pravděpodobností hrát nebude.