Hvězdy světového golfu, které na The Masters neprošly cutem

PGA TOUR
Hvězdy světového golfu, které na The Masters neprošly cutem

Adam Scott byl k hráčům se skóre +3 velmi milosrdný. Zbytečnou chybou své skóre nechal na -7 a hráče se třemi údery nad par nechal ve hře i pro víkendová kola. Některé hvězdy přesto ve finále prvního majoru sezóny neuvidíme. 


Do víkendových kol se zcela senzačně neprobojovala světová jednička Justin Rose. Osmadvacetiletý Angličan pokazil především první kolo a nezvládl sekvenci mezi pátou až devátou jamkou, kde přišel o čtyři údery.

Po kole +3 přišlo ve druhé rundě výrazné zlepšení, na úvodních dvou jamkách zahrál Rose birdie, ale o lepší pozici brzy přišel. Když ale po birdie na dvanáctce zahrál eagle na jamce následující, o cutu v případě Rosea nikdo nepochyboval. Jenže tři bogey jej vrátily zpět na výsledek +4, který na cut nestačí.

Stejné skóre zahrál i Sergio García, vítěz z roku 2017. Ten si oproti Roseovi pořadí kol prohodil. Ve čtvrtek ztratil jedinou ránu, v pátek tři. Včera zahrál pouze dvě birdie a průměrná hra mu víkend v Augustě nedopřála.

A končí i Paul Casey, který prožil absolutně hrůzné úvodní kolo. Vítěz Valspar Championship a možný černý kůň turnaje ve čtvrtek nezahrál jediné birdie. Po dvou double-bogey a pěti bogey bylo jasné, že na cut by potřeboval zázrak. Ten se ale nestal. Casey sice zahrál alespoň dvě birdie, přesto jeho druhé kolo skončilo jedním úderem nad par.

O víkendu si kromě této hvězdné trojice nezahraje ještě dalších 19 golfistů. Celkově cutem neprošlo šest hráčů ze Spojených států amerických, 9 Evropanů a 6 mezinárodních golfistů.