Leaderboard The Masters 2019: Vedení dělí pět hráčů, DeChambeau odpadl, Woods mezi elitou

PGA TOUR
Leaderboard The Masters 2019: Vedení dělí pět hráčů, DeChambeau odpadl, Woods mezi elitou

Po dvou kolech stačí na dělené vedení výsledek -7, který drží hned pět golfistů. Fantastické kolo zahrál Xander Schauffele, jenž ztrácí jedinou ránu stejně jako Tiger Woods. Ve hře se nadále drží Phil Mickelson, to Bryson DeChambeau zažil nepříjemný pád. 


-7 Jason Day, Brooks Koepka, Francesco Molinari, Adam Scott, Louis Oosthuizen

Pět hráčů drží vedení po dvou kolech. Šest úderů upsal Louis Oosthuizen, jenž zaznamenal ve druhém kole jedinou chybu. Pět úderů pod par hřiště, to byl výsledek druhého kola Jasona Daye a Francesca Molinariho. Ital prožil bogey-free round a za celá dvě kola vyrobil jedinou chybu. Šancí jít do samostatného čela pohrdl Adam Scott, jenž po eaglu na patnáctce neproměnil jednoduchý putt do paru a pustil do hry i hráče s výsledkem +3. Americkou vlajku drží na čele leaderboardu Brooks Koepka. Ten svůj výkon z prvního kola nezopakoval, o major ale znovu může plnohodnotně zabojovat. 

-6 Dustin Johnson, Justin Harding, Xander Schauffele, Tiger Woods

Nejlepší kolo dne zahrál Xander Schauffele. Z +1 se dostal na -6 a dostal se do skupinky s Tigerem Woodsem či Dustinem Johnsonem. Woods měl několik šancí posunout se ještě výše, několik puttů z kratší vzdálenosti ovšem nezvládl. Jedním dechem ale dodejme, že v kole zahrál dva fantastické dlouhé putty. Johnson hned na jedničce chyboval, poté ale upsal tři údery a bogey se již v jeho skórkartě neobjevilo. 

-5 Ian Poulter, Jon Rahm

Ian Poulter odešel se solidním kolem za 71, Jon Rahm odepsal rány dvě. Na dvojce a trojce zapsal birdie, od té chvíle už připisoval jen samé pary. 

-4 Phil Mickelson, Matt Kuchar a 2 další

Ve hře o zelené sako se nadále drží i Phil Mickelson či lídr FedEx Cupu Matt Kuchar. Zatímco Kuchar zahrál pátek za 69, Mickelson o jeden úder přišel. 

-3 Bryson DeChambeau, Corey Conners, Rickie Fowler, Justin Thomas a 3 další

Corey Conners pokračuje ve fantastických výkonech a cutem na The Masters prošel s velkým náskokem. Na skóre -3 jsou i Rickie Fowler a Justin Thomas, jedni z největších favoritů na titul. Velké zklamání naopak prožil Bryson DeChambeau, jenž po prvním kole dělil vedení s Brooksem Koepkou. Světová šestka ztratila tři rány a propadla se o patnáct pozic. 

-2 Tommy Fleetwood a 5 dalších

Tommy Fleetwoods znovu skóroval, opět se ale nevyvaroval chyb. Tentokrát k pěti birdie připsal čtyři bogey a zopakoval tak kolo za 71 úderů. 

-1 Viktor Hovland, Patrick Reed, Jordan Spieth a 4 další

Viktor Hovland svou první účast na The Masters zcela jistě promění v úspěch, po dvou kolech je totiž na skóre -1 a o víkendu v Augustě chybět nebude. Stejný počin během úvodních dvou rund zaznamenal i Patrick Reed, úřadující šampión. Vzepětí potkalo Jordana Spietha. Ten se oproti prvnímu kolu zlepšil o osm ran a v pátek zahrál jediné bogey. Na víkend se může těšit i legendární Bernhard Langer. 

EVEN PAR Bubba Watson, Rory McIlroy a 8 dalších

Rory McIlroy to bude mít velmi těžké. Na pětiparové osmičce znovu skóroval, tentokrát zapsal eagle. Severoirský golfista ale kvůli několika chybám o červená čísla přišel a v sobotu bude začínat na skóre even par. McIlroy tak bude doufat, že naváže na sobotu z loňského Masters. Tehdy z toho byl výsledek 65. 

+1 ... 4 hráči

+2 ... 7 hráčů

+3 Alex Noren, Martin Kaymer a 7 dalších

Adam Scott se postaral o to, že Alex Noren či Martin Kaymer nebudou mít o víkendu volno. Cutem prošli i další dva amatéři, na finále v Augustě se mohou těšit Devon Bling a Takumi Kanaya.

CUT ... Justin Rose, Sergio García, Paul Casey a 19 dalších