Finau vyrovnal rekord první devítky, bude to ale na nechybujícího Molinariho stačit?

PGA TOUR
Finau vyrovnal rekord první devítky, bude to ale na nechybujícího Molinariho stačit?

Tony Finau prožívá na Masters zajímavé příběhy. Loni si zde při Par 3 Contestu nepříjemně poranil kotník, aby následně skončil dělený desátý. Letos ve třetím kole vyrovnal rekord první devítky a naplno může snít o zeleném saku. 


Tony Finau loni při vložené soutěži Par 3 Contest zahrál hole-in-one, radoval se ale tolik, až si při běhu nepříjemně poranil kotník. Turnaj přesto odehrál a vedl si skvěle. Po prvním kole byl dokonce dělený druhý, nakonec mu výsledek -7 stačil na dělenou desátou pozici. 

Letos zde takovou lapálii rozhodně neprožil, po dvou kolech to ale na žádný velký úspěch nevypadalo. Průměrnými koly za 71 a 70 ztrácel s průběžným výsledkem -3 na nejlepší čtyři rány.

Sobota ale světové patnáctce vyšla dokonale. Na prvních třech jamkách zapsal birdie, na osmičce si připsal konečně i první eagle turnaje. Celkově na první devítce upsal šest ran a vyrovnal rekord první devítky v Augustě.

Druhá devítka už tak plodná nebyla, Finau každopádně ještě dvakrát skóroval a do skórkarty nakonec nemusel zapisovat žádné bogey. S výsledkem -11 tak jde do finále z děleného druhého místa, na vedoucího Francesca Molinariho ztrácí dva údery.

Je ovšem otázkou, zda mu Ital dá v nedělním finále šanci na zelené sako alespoň pomýšlet. Hrdina loňského Ryder Cupu totiž v celém turnaji dosud zapsal jediné bogey, a to konkrétně na jedenácté jamce úvodního kola. Od té chvíle zahrál 43 jamek na par či lépe.

Skvělou záchranou z bunkeru včera na osmnáctce si udržel skóre -13 a dnes tak bude útočit na svůj druhý major v kariéře.