Premiéra na Havaji

Klára Spilková
Premiéra na Havaji

Oahu, 17. dubna – Pátý start v letošní sezoně LPGA čeká členku této tour Kláru Spilkovou.


Turnaj LOTTE Championship absolvuje profesionálka v novém prostředí, na Havaji, kde dosud nikdy nehrála. Navíc se čtyřkolový turnaj koná v nezvyklém modelu, už od středy 17. dubna do soboty 20. dubna. Členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu se na novou výzvu těší.

„V pondělí jsem absolvovala cvičné kolo a v úterý Pro-Am. Hodně tu fouká, takže občas je to ve větru trochu těžké. Hřiště Ko Olina je moc hezké, greeny mají hustý porost. A kromě toho jsou tady nádherné západy slunce,“ řekla Klára Spilková ze hřiště s parem 72, délkou 5 849 metrů a rychlostí greenů 10,4-10,8 stop na stimpmeteru.

Naposledy hrála Klára Spilková na LPGA koncem března, pak měla dvoutýdenní přestávku, kterou využila k tréninku na svém domovském hřišti na Floridě. Do LOTTE Championship na Oahu startuje dnes ve 12.28 místního času z 1. jamky. Turnaj hraje osm z deseti nejlepších hráček aktuálního pořadí sezony.

Turnaj se na Havaji hraje od roku 2012 a loňský titul obhajuje Kanaďanka Brooke Henderson. Celkem se hraje o dotaci 2 miliony dolarů.

www.klaraspilkova.eu