Johnson přišel o další titul, zahrál nejhorší kolo za poslední rok

PGA TOUR
Johnson přišel o další titul, zahrál nejhorší kolo za poslední rok

Dustin Johnson po třech kolech vedl turnaj RBC Heritage a měl našlápnuto k dalšímu titulu. Na druhé devítce ale zažil nebývalé selhání. Ztráta sedmi úderů na pěti jamkách za sebou znamenala jediné, světová jednička se propadla až do třetí desítky konečného pořadí. 


Stále je těžké uvěřit, co se s Dustinem Johnsonem ve finálovém kole turnaje RBC Heritage. Po třetím kole vedl o ránu a o titul rozhodně mohl bojovat i po první devítce.

Na jedenácté jamce ale pro Johnsona začalo peklo. Třikrát v řadě zapsal na čtyřparu číslo 5, následně musel dvakrát zkousnout dabláče. Na pěti jamkách tak světová jednička ztratila sedm ran a bylo po šancích. 

Nakonec přišel Johnson i o TOP 10 a umístil se až ve třetí desítce, konkrétně na osmadvacáté pozici. Podobný výsledek si Johnson naposledy připsal v roce 2018 na U.S. Open, kdy kvůli hrozivému třetímu kolu přišel o titul.

Od té doby hrál čtyřiatřicetiletý golfista kola daleko lepší. Na osmnácti podnicích v řadě žádné takové kolo nezaznamenal. Dodejme, že horší kolo, než bylo to nedělní, Johnson hrál naposledy 6. března roku 2016.

Na World Golf Championships-Cadillac Championship měl zcela jasně našlápnuto tehdy k prvnímu titulu v sezóně, po kole za +7 (79 úderů) ale o tuto možnost přišel. Nakonec si tak musel počkat na U.S. Open, kde si připsal vůbec své první a zatím poslední major vítězství.