Parádní rány z uplynulého RBC Heritage

PGA TOUR
Parádní rány z uplynulého RBC Heritage

Ještě před startem Zurich Classic se na okamžik vrátíme k uplynulému RBC Heritage, na kterém triumfoval C.T. Pan. Ten na turnaji zahrál i jeden parádní pitch, který byl ohodnocen jako třetí druhá nejlepší rána turnaje. Kdo další v minulém týdnu zářil?


Jordan Spieth po dvou kolech mohl uvažovat o TOP 10, víkend se mu ale nevyvedl a tak obsadil až dělenou 54. pozici. Ve třetím kole na jamce číslo 4 nicméně zahrál parádní chip-in a zapsal birdie. Dodejme ovšem, že jediné za celý den.

To Matt Kuchar obsadil druhou příčku, může za to i nádherný chip-in z pětadvaceti metrů. Stalo se tak v závěrečném kole na třetí jamce. Ve třetím kole pomalu nakročil k titulu C.T. Pan, jeho pitch na druhé jamce znamenal eagle.

Úvodní devítka pozdějšího vítěze byla v sobotu vskutku neuvěřitelná. C.T. Pan zapsal jediný par, k tomu přidal jeden eagle, tři birdie, tři bogey a jedno double-bogey. Devítku tak obešel v paru.

Nejhezčí ránu si na RBC Herritage připsal Dustin Johnson. Jeho téměř patnáctimetrový putt skončil po "zmrzlince" v jamce, světová jednička tak zahrála birdie. Jak ale víme, v neděli přišlo na druhé devítce naprosté selhání a Johnson tak skončil až ve třetí desítce.

Ránu týdne ale Johnson nepředvedl. Na Tour Champions zahrál Kent Jones hole-in-one. Stalo se tak ve druhém kole na šestnácté jamce. I díky této trefě nakonec skončil na dělené druhé pozici za vítězným Scottem McCaronnem.