Woods je v golfu požehnáním. Pocítili to i v Japonsku

Tiger Woods
Woods je v golfu požehnáním. Pocítili to i v Japonsku

Tiger Woods je pro světový golf doslova požehnáním. Zvlášť poté, co po jednom z nejúžasnějších comebacků ve sportovní historii triumfoval na letošním Masters, kde získal už svůj patnáctý titul na majoru. Jeho úspěch pocítila nejen japonská firma Bridgestone, s jejímiž míčky Woods hraje, ale také titulární sponzor říjnového turnaje ZOZO Championship v Japonsku, který se letos poprvé hraje jako součást PGA Tour, hned poté, co Woods oznámil, že na turnaji bude také hrát.


Ale popořadě… Pouhých sedm dní po Woodsově triumfu v Augustě National oznámila společnost Bridgestone, že model míčku Tour B XS, s nímž 43letý Američan při prvním vítězství na majoru od roku 2008 hrál, byl zcela vyprodán.

A prakticky stejně reagovali zájemci na speciální edici pamětních míčků v baleních s označením Masters, kterých šlo do prodeje 10 tisíc boxů v ceně 44,99 dolaru za balení. Celá edice zmizela za pouhých 24 hodin a 36 minut…

Díky Woodsovu vítězství na Masters zaznamenala maloobchodní síť Bridgestone Golf v USA v následujícím týdnu nárůst tržeb o 30 procent, provoz ne internetových stránkách společnosti s ztrojnásobil. Woods hraje s míčky japonského výrobce pneumatik a sportovních potřeb od roku 2016.

Samotný Tiger Woods potvrdil na svém twitterovém účtu, že po více než desetileté pauze bude hrát turnaj opět v Japonsku. A to na novém turnaji zařazeném do seriálu PGA Tour – v říjnu na ZOZO Championship na hřišti Accordia Golf Narashino Country Clubu nedaleko Tokia. Turnaj nahradil v kalendáři PGA Tour jinou asijskou zastávku, kterou byl podnik CIMB Classic v Malajsii. V banku nového turnaje je 9,75 milionu dolarů, což je nejvyšší prize money v historii japonského golfu.

„Jsem nadšený, že se vracím opět do Japonska, které je jednou z mých nejoblíbenějších zemí,“ uvedl Woods na svém Twitteru. Vítěz 81 turnajů na PGA Tour už v Japonsku zažil chuť vítězství – v letech 2004 a 2005 triumfoval na turnaji Dunlop Phoenix a v završení hattricku mu zabránil v roce 2006 Padraig Harrington, který ho udolal až v play-off.

Stačilo jen to, aby Woods potvrdil svůj start v Japonsku, a majitel společnosti ZOZOTOWN Yusaku Maezawa, japonský miliardář, si mohl spokojeně mnout ruce – akcie jeho společnosti se okamžitě zvedly o tři procenta krátce potom, co Woods oznámil, že bude na turnaji hrát.

Pravdou ale je, že pro majitele největšího japonského internetového obchodu není publicita nijak cizí. Do povědomí veřejnosti se zapsal třeba i tím, že je držitelem rekordu v reakcích na Twitteru – získal jich 4,3 milionu poté, co přislíbil částku milionu jenů v hotovosti stovce náhodně vybraných „followerů“.

Maezawa také zaplatil nezveřejněnou sumu za nákup lístku na let kolem měsíce v raketě Elona Muska Space X, který by se měl uskutečnit někdy v roce 2023. A protože je Maezawa vášnivým sběratelem umění, plánuje sebou vzít na výlet kolem měsíce i půl tuctu vybraných umělců.