Campillo svou fantastickou formu korunoval prvním vítězstvím na European Tour

Campillo svou fantastickou formu korunoval prvním vítězstvím na European Tour

Španělský golfista Jorge Campillo se ve svých dvaatřiceti letech konečně dočkal. V Maroku ovládl turnaj Trophée Hassan II a získal svůj první titul na okruhu European Tour. 


V Maroku vládli Američané, v nejlepší pětce najdeme hned tři. Vítězem se ovšem hráč ze Spojených států nestal. Pro první vítězství na European Tour ve své kariéře si dokráčel Španěl Jorge Campillo.

Potřeboval na to 229 startů, nyní se ale konečně dočkal. A nutno říci, že zcela zaslouženě. Letos měl totiž dvaatřicetiletý rodák z Cáceresu famózní formu.

Z deseti turnajů neprošel cutem pouze jednou, od března navíc sbíral jedno umístění v TOP 5 za druhým. Zdálo se ovšem, že vítězství se snad nedočká. Na Oman Open skončil dělený druhý, totožný výsledek zaznamenal i o týden později na Commercial Bank Qatar Masters.

Maybank Championship mu připravil dělenou dvacátou příčku a na konci března skončil samostatný třetí na Hero Indian Open. Po téměř měsíční pauze se Campillo vrátil a jeho forma s ním. Campillo v průběhu turnaje téměř nechyboval a rozhodujícím aspektem úspěchu bylo sobotní kolo.

V něm si připsal jedinou chybu na čtyřparové jedenáctce, jinak ale na pěti jamkách zahrál birdie a s výsledkem -4 (69 úderů) se posunul mezi nejlepší. V neděli po dvou bogey v řadě to s Campillem nevypadalo zrovna dvakrát růžově, na osmičce se ale nastartoval a v dalším průběhu už pouze skóroval.

Na druhé devítce zapsal tři birdie a své soupeře nakonec porazil o dva údery. Může se tak zcela zaslouženě radovat z triumfu na European Tour, který jej posunul z dvacátého místa žebříčku Race to Dubai na šesté.