PGA Championship zná svůj první a zároveň nejhvězdnější flight

PGA TOUR
PGA Championship zná svůj první a zároveň nejhvězdnější flight

Druhý major sezóny, tedy PGA Championship, se poprvé po sedmdesáti letech přesunul do květnového termínu. Nyní oznámil ředitel PGA Kerry Haigh první flight, jenž je zároveň bezkonkurenčně nejvýraznějším. 


PGA Championship se netradičně přesunul do květnového termínu, svůj termín tak změnil poprvé po sedmdesáti letech. Tradičně ale v úvodních dnech dává dohromady tři poslední major šampióny.

A tuto tradici neporuší. Ředitel PGA Kerry Kaigh tak potvrdil, že v úvodních dvou dnech na Bethpage Black půjdou spolu Francesco Molinari, Brooks Koepka a Tiger Woods.

Ital loni ovládl The Open, Koepka triumfoval na PGA Championship a Woods se v březnu radoval z titulu na The Masters. Všichni tři navíc o titul na Masters pořádně bojovali.

Koepka vedl po prvním kole a Molinari byl v čele ještě před finálovou rundou. Molinariho ale o titul připravily dvě rány do vody, to Koepka nevyužil putty na birdie na dvou posledních jamkách a přišel o možnost bojovat o další major. Ten tak nakonec ovládl Woods, jenž si dává od soutěžního golfu nyní pauzu a po Masters rovnou nastoupí na PGA Championship.

To začne 16. května a další hvězdné flighty budou oznámeny následující pátek.