McIlroy v centru pozornosti. Oslavil třicáté narozeniny, bojuje o titul a golf si užívá

PGA TOUR
McIlroy v centru pozornosti. Oslavil třicáté narozeniny, bojuje o titul a golf si užívá

Rory McIlroy sice na Masters znovu neuspěl, i tak ale pravděpodobně prožívá nejkonzistnější sezónu ve své kariéře. Potvrzuje to i na Wells Fargo Championship, kde zároveň oslavil své třicáté narozeniny. 


Včera oslavil Rory McIlroy své jubilejní třicáté narozeniny a na Wells Fargo Championship si k tomu nadělil ideální dárek. Ve třetím kole zahrál 68 (-3) s jedinou chybkou a s průběžným výsledkem -9 se posunul na samostatné páté místo.

Na vedoucí trio navíc ztrácí jen dvě rány a plnohodnotně může bojovat o titul. Svou účast v Quail Hollow si užívá plnými doušky. V prvním kole zahrál za -5, ačkoliv se na tak dobré kolo rozhodně necítil. O den později to bylo přesně naopak.

"Cítil jsem se, jako bych měl upsat jednu nebo dvě rány. Necítil jsem, že by to mělo být kolo, kde bych si zasloužil zahrát za -5. Vytěžil jsem z toho ale vše, co se dalo," řekl o své úvodní rundě.

"Je to zábavná hra. Postavil jsem se tu včera a mluvil jsem o tom, že jsem z toho dostal maximum. A dnes to byl úplný opak. Otočil jsem to a ze šestašedesáti se stalo 70. Golf, to je zábavná hra a tyto věci se stávají," uvedl o den později.

Obrovské potíže má zatím McIlroy na odpalištích. Ve druhém kole trefil 10 ze čtrnácti fairwayí, v dalších dvou kolech se ale dostal maximálně na polovinu. Ideální to není ani na greenech. Ve čtvrtek potřeboval jen 25 puttů, v pátek už 31 a v sobotu dokonce 33.

McIlroy si ale skvěle vede v bunkerech (záchrany 4/5) a skvostné má především příhry na green. Celkově trefil 41 ze čtyřiapadesáti greenů v regulaci. I díky tomu tak může uvažovat o dalším umístění v TOP 5.

Letos odehrál severoirský sympaťák devět turnajů a na sedmi z nich se umístil v TOP 10. Můžeme tak s klidným svědomím říci, že prožívá dosud nejkonzistnější sezónu ve své kariéře. Nyní, už jako třicátník, se pokusí získat na Wells Fargo Championship svůj třetí titul a druhý triumf v této sezóně.