Co vše získal Homa svým triumfem na Wells Fargo Championship?

PGA TOUR
Co vše získal Homa svým triumfem na Wells Fargo Championship?

Max Homa není příliš známým golfistou, nyní ale prožívá své první chvilky velké slávy. V Quail Hollow triumfoval na Wells Fargo Championship a kromě velké finanční odměny a bodů do FedEx Cupu získal i plnou kartu na PGA Tour a spoustu dalších výhod. 


Rozhodující momenty závěrečného kola Wells Fargo Championship přišly na konci první a v úvodu druhé devítky. Max Homa zůstával v čele, krok s ním ale držel i Joel Dahmen.

Na deváté jamce se ale vše změnilo. Zatímco Dahmen zapsal bogey, Homa udržel par a na následující jamce skóroval. To Dahmen připsal další chybu na jedenáctce, kde naopak Homa znovu upsal jednu ránu. Rázem měl tak Homa náskok čtyř ran a ten už udržet. Z míry ho nevyvedla ani bouřka, která turnaj na pár desítek minut přerušila.

Homa si tak došel pro první titul na PGA a především pro množství benefitů. Nejprve ale k jeho premiérovému titulu. Rodák z Burbanku v Kalifornii před tímto turnajem odehrál patnách jiných, hned na osmi z nich ale neprošel cutem.

Nejlépe byl dělený desátý na AT&T Pebble Beach Pro-Am, na další úspěch ale čekal. Nyní ale přišlo rovnou vítězství, které znamená 500 bodů do FedEx Cupu a také téměř 1,5 milionů dolarů (1,422,000).

Homa si navíc zajistil plnou kartu na PGA Tour do roku 2021 a startovat bude i na několika významných turnajích. Letos se objeví na PGA Championship a v příštím roce má zajištěnu účast na The Players a taktéž na The Masters. Max Homa tak nyní rozhodně prožívá své nejlepší dny golfové kariéry.