Woods dostal od Trumpa medaili svobody

Tiger Woods
Woods dostal od Trumpa medaili svobody

Ihned po triumfu na The Masters o tom americký prezident Donald Trump informoval, v pondělí se vše stalo skutečností. Tiger Woods dostal Prezidentskou medaili svobody.


V Rose Garden nechyběli ani jeho nejbližší. Slavnostní ceremoniál si nenechala ujít maminka Woodse Kultida, nechyběly ani jeho děti Charlie a Sam a samozřejmě ani přítelkyně Erica Herman. 

"Dnes jsme v přítomnosti obrovské legendy, výjimečného sportovce, který změnil golf a dosáhl nové úrovně dominance. Je to také velká osobnost a především skvělý chlap," uvedl při slavnostním předání medaile Donald Trump. "Tiger Woods je globálním symbolem americké dokonalosti, oddanosti a průbojnosti," pokračoval americký prezident.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

@tigerwoods becomes the fourth golfer in history to receive the Presidential Medal of Freedom.

Příspěvek sdílený Golf Channel (@golfchannel),

"Tiger si vytrpěl neuvěřitelnou bolest, vybojoval si ale svou cestu zpět na golfový vrchol. Co se stalo v Augustě, to byl jeden z nejúžasnějších combeacků, které golf či jakýkoliv jiný sport kdy viděl," podotkl Trump.

Woods se stal čtvrtým golfistou, který Prezidentskou medaili svobody dostal. V roce 2004 se této pocty dostalo Arnoldu Palmerovi, o rok později medaili dostal Jack Nicklaus a v roce 2014 byl obdarován Charlie Sifford.