PGA Championship už zná své flighty

PGA TOUR
PGA Championship už zná své flighty

Ve čtvrtek startuje druhý major sezóny, PGA Championship. Opět se tak můžeme těšit na absolutní světovou špičku. Které hráče poté uvidíme v prvních dnech v jednom flightu?


Již po Masters bylo o nejhvězdnějším flightu rozhodnuto. PGA Championship tradičně k sobě dává vítěze posledních tří majorů. Tigera Woodse tak v úvodních dvou kolech doplní Francesco Molinari a Brooks Koepka, obhájce titulu.

Jordan Spieth v Dallasu potvrdil svou vzrůstající formu a parťáky mu na úvod PGA Championship budou dělat světová jednička Dustin Johnson a Jon Rahm, jenž má velmi dobrou formu, ovšem na první major titul čeká. Co se Spietha týče, ten by zde mohl završit svůj kariérní grandslam.

Rory McIlroy, to je letos jméno pro konzistentnost. Severní Ir se ve čtvrtek a v pátek bude měřit s Philem Mickelsonem, vítězem z roku 2005, a také Jasonem Dayem, jenž je po zranění zad zpět v plné síle. Day na tomto majoru triumfoval před čtyřmi lety.

Pozornost bude poutat i další americko-evropsko-australské trio. Organizátoři turnaje dali k sobě dohromady Justina Thomase, Sergia Garcíu a Adama Scotta. Jediný Thomas získal na PGA Championship titul, konkrétně v roce 2017.