Nový projekt Lipenecký park přináší do oázy klidu ještě více zeleně

Nový projekt Lipenecký park přináší do oázy klidu ještě více zeleně

Přinést do jedné z nejmalebnějších, nejklidnějších a nejzelenějších okrajových částí Prahy ještě více zeleně a možností trávení volného času, to je jedna z ambicí nového rezidenčního projektu Lipenecký park. 



Bydlení v něm v loňském roce nabídla společnost Natland Real Estate ze skupiny Natland. V Lipencích jižně od Prahy nyní dokončuje hrubou stavbu více než čtyřiceti bytů a zahajuje výstavbu devatenácti řadových rodinných domů.

Noví obyvatelé se postupně nastěhují do 43 bytových jednotek od 1+kk do 4+kk a velikosti 30-130 m², řadové rodinné domy budou mít dispozice 7+kk a 8+kk. Na přípravě projektu Lipenecký park se podílel architektonický ateliér Hlaváček & Partner.

„V naší aktuální nabídce jsou poslední bytové jednotky a několik rodinných domů,“ upřesňuje vedoucí obchodního oddělení Natland Real Estate Šárka Kloučková.

Bydlení v Lipencích kombinuje harmonickou a přátelskou atmosféru venkova s bohatou infrastrukturou obce. Jde o otevřený rezidenční areál, na který bude navazovat volnočasový park.

PARK RESPEKTUJE PŮVODNÍ KRAJINU

„V těsné blízkosti rodinných domů vznikne nový přírodní park respektující původní krajinný ráz oblasti,“ říká Jana Sečkářová, partnerka Natland, která se v rámci skupiny dlouhodobě věnuje developerským aktivitám.

„Navázali jsme spolupráci s panem Ondřejem Fousem, který se v poslední době mimo jiné podílel na zahradnických úpravách okolí rekonstruovaného Národního muzea v Praze. Jeho jméno je pro nás i obyvatele Lipenců zárukou nejvyšší kvality,“ zdůrazňuje Sečkářová.

V návrhu architekt Ondřej Fous se svým týmem rozděluje prostor do několika relaxačních zón spojených křivolakými cestičkami a dřevěnými lávkami přes potok.

Harmonicky rozložené objekty nízké, střední i vysoké zeleně vytvářejí perfektní přírodní kulisu, z níž vystupují vodní tělesa v podobě jezírka s molem a biotopového koupaliště. 

PESTRÉ SPORTOVNÍ VYŽITÍ

Vybudovat tento park znamená revitalizovat území o rozloze šesti hektarů, kde bude mimo jiné obnoven původní třešňový sad doplněný o mlatové cesty a lavičky k odpočinku. Součástí záměru je také hřiště pro plážový volejbal, kurty na tenis a badminton, nebo BMX dráha či dráha pro inline bruslaře.

Celé okolí ale nabízí další široké možnosti aktivního trávení volného času. Skupině Natland, která projekt vlastní, patří nedaleko Lipenců i velké golfové hřiště nazvané Prague City Golf.

„Autem je to přitom 25 minut do centra Prahy, autobusem 25 minut na stanici metra B Smíchovské nádraží,“ upozorňuje Šárka Kloučková.

Ke kolaudaci budou byty a domy připraveny letos na podzim, noví majitelé je převezmou na jaře 2020. 

K nejznámějším projektům Natland Real Estate dosud patřil Čakovický park v Praze 9, který postupně nabídl přes 800 bytů a získal řadu ocenění odborné i laické veřejnosti.