Téměř osm měsíců měl o víkendu volno. Nyní Howell zlomil prokletí

Téměř osm měsíců měl o víkendu volno. Nyní Howell zlomil prokletí

Anglický golfista David Howell formu hledal poměrně dlouho. Od konce září neprošel na jakémkoliv turnaji cutem. Povedlo se mu to až nyní při British Masters. Radost tak měl pochopitelně velkou. 


23. září startovalo Portugal Masters, na kterém po měsíci neúspěchů prošel cutem a získal pro sebe alespoň dělenou 63. pozici. Jenže od té chvíle přišlo jedno obrovské trápení.

V sezóně odehrál ještě tři turnaje, ani jednou se ale přes cut nedostal. Howell si tak dal více než tříměsíční pauzu a poprvé se na turnaji objevil znovu až 27. ledna, kdy byl na programu turnaj Omega Dubai Desert Classic.

Po hrozivém prvním kole za 81 nicméně bylo jasno, že cutem znovu neprojde. Jedna rána mu scházela na Saudi International powered by SBIA, tam se dostal alespoň do nejlepší sedmdesátky. Jinak to bylo ale jedno umístění za druhým ve druhé stovce.

Howell neprošel cutem od zmíněného Omega Dubai Desert Classic osmkrát v řadě a pomalu se tak mohl propadat do depresí. Nyní nicméně oslavil dílčí úspěch.

Na British Masters už z toho víkendová práce byla. Howell cutem prošel o jedinou ránu a nakonec obsadil dělenou 44. pozici za výsledek -4. Ze svého výkonu tak pochopitelně měl radost. "Upřímně, cítím, jako bych právě vyhrál Ryder Cup," řekl po pátečním druhém kole.