Piercy se zapsal do historie, napodobil ale Howella

PGA TOUR
Piercy se zapsal do historie, napodobil ale Howella

Jihokorejce Sunga Kanga porazit nedokázal, o dvě rány skončil na děleném druhém místě. Přesto se Scott Piercy nesmazatelně zapsal do golfové historie. 


Scott Piercy turnaj v Dallasu nevyhrál, na Sunga Kanga o dvě rány nestačil. Přesto pro sebe nějakou tu slávu ukradl. V celém turnaji totiž zahrál 51 parů a 21 birdie.

To znamená, že Piercy ani jednou nechyboval a prožil tzv. bogey-free tournament. Něco takového naposledy PGA Tour zažila v roce 2010, kdy jedinou chybu nezaznamenal Charles Howell III.

Jenže ani tehdy z toho nebylo vítězství. V posledním kole v Greenbrier totiž zahrál Stuart Appleby finálové kolo za 59 a o titul se připravit nenechal. Ani Piercy neslavil, se svým výkonem ale mohl být spokojený.

„Cítil jsem se dobře, věděl jsem, že můj swing je nastaven správně. Bylo to opravdu dobré. Ale klobouk dolů před Sungem Kangem. Hrál skvěle. Hrajete skvěle, neděláte bogey, ale vždy tu je někdo, kdo hraje občas trochu lépe," řekl po turnaji Piercy.

"Jít 72 jamek bez bogey je docela úžasné," doplnil ke svému výkonu. Na vítězství to ovšem nestačilo a tak posledním hráčem, kterému se povedlo obejít hřiště bez chyby a přitom získat titul, je Lee Trevino, známý taktéž pod svou přezdívkou "The Merry Mex". Takto Trevino triumfoval v roce 1974 na New Orleans Open.