Šestý ročník turnaje WGM Czech Open startuje už 1. – 4. srpna

Šestý ročník turnaje WGM Czech Open startuje už 1. – 4. srpna

Golfový turnaj WGM Czech Open vstupuje už do své druhé pětiletky. V pořadí 6. ročník turnaje s dotací 600 tisíc korun, který prioritně cílí především na české golfisty, profesionály i amatéry, se letos odehraje ve dnech 1. až 4. srpna 2019, stejně jako v předchozích pěti letech opět na hřišti Beroun Golf Clubu. Vítěz si stejně jako v předchozích letech odnese částku 200 tisíc korun.


„Těší nás, že se nám stále daří držet vzestupnou tendenci úrovně turnaje – hráčskou i organizační. Loňský pátý ročník byl v mnoha ohledech zase o kus kvalitnější než ročníky uplynulé a letos chceme v nastaveném trendu pokračovat,“ konstatoval Pavel Suchánek, promotér turnaj a majitel pořádající společnosti WGM.

Oproti předchozímu ročníku je drobnou změnou změna termínu – turnaj WGM Czech Open se hraje už na začátku srpna, konkrétně 1. – 4. 8. s tím, že den před zahájením turnaje, tedy ve středu 31. 7. je na programu tradiční Pro-Am. „Jsme rádi, že je náš turnaj opět součástí kalendáře České golfové federace. Termín jsme posunuli na začátek srpna i proto, aby si v Berouně zahráli i amatéři, kteří posléze zamíří za studiem do Ameriky,“ vysvětlil Pavel Suchánek.

Osvědčené speciality turnaje se měnit nebudou ani letos, a tak se na tříparové jamce č. 6 bude opět hrát o nákladní vůz Tatra. Jen pro zajímavost – šestka je dosud jedinou tříparovou jamkou na berounském hřišti, na níž během předchozích pěti ročníků turnaje ještě hole-in-one nepadla. Mezi novinky patří i to, že se poprvé mezi týmem rozhodčích představí i žena, Martina Kodejšová. „Bude to zajímavé oživení,“ uvedl hlavní rozhodčí turnaje Víťa Štrouf.

Loňský titul obhajuje Filip Mrůzek, který o svém vítězství s rekordním skóre -22 ran rozhodl až na poslední osmnácté jamce v duelu s Portugalcem Tiagem Cruzem. Mrůzek ve třetím kole vytvořil navíc i nový rekord hřiště, který má dnes hodnotu 62 ran. A český profesionál se navíc stal prvním hráčem, který dokázal WGM Czech Open vyhrát dvakrát.

„I letos počítáme s účastí nejlepších českých profesionálů i amatérů. Loni jsme měli na týčku 140 hráčů z původně 153 přihlášených. Věříme, že letos budeme mít plné startovní pole. Na berounském turnaji by se měl poprvé v roli profesionála představit Šimon Zach, v současnosti nejlepší český amatér. Slibujeme si od jeho startu další posun v hráčské kvalitě turnaje,“ poznamenal Pavel Suchánek.

Oproti předchozímu ročníku prošlo lehkou změnou i hřiště v Berouně, tedy přesněji řečeno green čtyřparové jamky č. 12. Ten ale prošel opravdu důkladnou proměnou. „Kompletně jsme vyměnili podloží, takže jsme vlastně založili nový green. Trochu jsme ho i zvětšili a naopak snížili jeho převýšení. Aktuálně už se zelená, naším cílem je, aby byl green připravený pro turnaj WGM Czech Open,“ objasnil vše kolem greenu na dvanáctce berounský greenkeeper Martin Šindler a přidal i investici do renovace greenu. „Zhruba 300 tisíc korun jen za materiál,“ dodal.