Leaderboard PGA Championship: Woods o jednu ránu neprošel cutem, Koepka míří za obhajobou

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship: Woods o jednu ránu neprošel cutem, Koepka míří za obhajobou

Brooks Koepka je naprosto nezastavitelný a po dvou kolech má díky svému rekordnímu počinu v čele sedm ran. To Tiger Woods se loučí, o jednu ránu neprošel cutem. 


-12 Brooks Koepka

Ne, tohle není překlep. Brooks Koepka neuvěřitelnou jízdou míří za obhajobou majoru. V pátek sice zahrál dvě bogey, znovu ale připsal sedm birdie a další hráčské pole zatím deklasuje.

-5 Adam Scott, Jordan Spieth

Adam Scott tentokrát příliš nechyboval a ve druhém kole upsal pět ran. Na dělenou druhou příčku poskočil i Jordan Spieth, jenž může dokonat kariérní grandslam. V pátek sice zahrál dvě bogey, šestkrát ale připisoval do skórkarty birdie.

-4 Dustin Johnson, Matt Wallace a 3 další

Světová jednička zahrála solidní kolo (3 bogey, 6 birdie) a posunula se na čtvrtou pozici. Nejlepším Evropanem je poté Matt Wallace, jenž na úvodních šesti jamkách upsal pět ran.

-3 Justin Rose

Justin Rose je na samostatné deváté příčce, po kole v paru zahrál 67 (-3). Radost mu udělala především jamka č. 8, na které zahrál birdie oproti čtvrtečnímu bogey. 

-2 Tommy Fleetwood, Rickie Fowler a 7 dalších

Tommy Fleetwood po první devítce šel celkově za -6 a byl největším kandidátem na pronásledování Brookse Koepky. Na druhé devítce už ovšem neskóroval, čtyřikrát chyboval a pořadím se propadl. To Rickie Fowler prožil kolo bez houpačky. Ke třem birdiekům přidal dvě bogey a znovu tak zahrál za 69.

-1 Xander Schauffele a 6 dalších

Pod parem hřiště zatím hraje i Xander Schauffele, druhý muž FedEx Cupu. Překvapením jsou i dosavadní výkony Francouze Lorenza-Very. Včera ale jednu ránu ztratil, přesto zatím může být se svým výkonem spokojený. 

EVEN PAR Francesco Molinari, Phil Mickelson, Matt Kuchar a 7 dalších

Francesco Molinari se zlepšil o čtyři rány a cutem na rozdíl od Tigera Woodse prošel poměrně hladce. Ve hře o dobré umístění zůstává i Phil Mickelson, i když včera podobně jako Lorenzo-Vera jednu ránu připsal. Lídr FedEx Cupu Matt Kuchar jde po dvou kolech taktéž v paru, obě kola obešel za 70.

+1 Webb Simpson, Paul Casey a 9 dalších

Paul Casey napravil dojem ze třináctky. V prvním kole zde hrál double-bogey, nyní zapsal birdie. Celkově jde ovšem jeden nad par. Stejně jako například Webb Simpson, jenž si díky povedenému závěru nepřipustil možnost neprojití cutem. 

+2 Henrik Stenson a 9 dalších

Henrik Stenson se zlepšil o plných šest ran a do víkendu tak může jít s dobrým pocitem. Na tříparech sice dvakrát zachyboval, skvěle mu ale vyšly čtyřpary (v pátek za -3).

+3 Jason Day, Rory McIlroy a 9 dalších

Rory McIlroy vstal z mrtvých. Úvod druhého kola byl opravdu mizerný, na prvních třech jamkách ztratil pět úderů a nikdo nepočítal s tím, že by mohl projít cutem. S výsledkem +7 šel na druhou devítku, kde už ovšem nechyboval a naopak čtyřikrát zaskóroval. +3 jej tak do víkendu posunulo. 

+4 Rafa Cabrera-Bello a 14 dalších

Cut se díky večerním flightům překlopil až na +4. Dál tak jde například i Španěl Rafa Cabrera Bello, jenž první kolo zahrál za 75. Včera sice zopakoval bogey na šestce, poté už ale především skóroval. 69 z rundy číslo dvě tak na víkend stačí. 

CUT Sergio García, Jim Furyk, Tiger Woods, Jon Rahm, Ian Poulter, Patrick Reed a 67 dalších