Leaderboard PGA Championship: Koepka obhájil titul, v závěru na něj útočil Johnson

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship: Koepka obhájil titul, v závěru na něj útočil Johnson

Brooks Koepka prožil nepříjemné finálové kolo, o první pozici ale i přes útok Dustina Johnsona nepřišel a na PGA Championship slaví obhajobu titulu. Nejlepším Evropanem je Matt Wallace.


-8 Brooks Koepka

Po birdie na desítce to rozhodně na žádné drama nevypadalo. Jenže od jedenáctky Koepka zaznamenal čtyři bogey v řadě a najednou vedl o jedinou ránu. Koepka následně chyboval i na sedmnáctce, to už ale Dustin Johnson příliš ve hře nebyl. Koepka tak zahrál nejhorší kolo za 74, přesto má v kapse další major titul. Na PGA Championship po zásluze obhajuje!

-6 Dustin Johnson

Dustin Johnson má za sebou čtyři vyrovnaná kola. Jako jediný hráč zahrál všehna kola pod par hřiště. V neděli hrál po patnácti jamkách za -3 a ztrácel jedinou ránu na Koepku. Jenže následná dvě bogey rozhodla o tom, že Johnson skončí o dvě rány za svým krajanem. 

-2 Patrick Cantlay, Matt Wallace, Jordan Spieth

Víkend se Jordanu Spiethovi nepovedl podle představ. V sobotu ztratil dvě rány, v neděli jednu, když zahrál jediné birdie. Trápil se i Matt Wallace, přesto končí na děleném třetím místě a na své konto si připisuje nejlepší umístění na majorech v kariéře. 

-1 Luke List

Pouze šest hráčů se nakonec dostalo pod par hřiště. Posledním z této skupiny je Luke List, jenž prožil bláznivé, ale nepříliš povedené závěrečné kolo. Čtyřikrát sice zaskóroval, zahrál ale pět bogey a na jedenáctce zapsal triple-bogey.

EVEN PAR Sung Kang

+1 Matt Kuchar, Rory McIlroy a 4 další

Rory McIlroy znovu upsal jednu ránu a opět tak končí v TOP 10. Dosavadní lídr FedEx Cupu Matt Kuchar zahrál v neděli šest birdie, nevyvaroval se ovšem chyb a tak taktéž odepsal jednu ránu. 

+2 Jazz Janewattananond a Chez Reavie

Jazz Janewattananond měl blízko k senzačnímu úspěchu. Ještě na začátku druhé devítky mohl aspirovat na druhé místo, jenže od 12. do 17. jamky chyboval jako na běžícím páse. Po double-bogey zaznamenal pět bogey v řadě a odsunul se až na dělené 14. místo. 

+3 Xander Schauffele, Lucas Bjerregaard a 5 dalších

Lucas Bjerregaard neprožil ideální neděli, na sedmnáctce ale trefil jediné hole-in-one turnaje a prokousal se tak do TOP 20. S ním i Lucas Glover, Xander Schauffele či Hideki Matsuyama. Ten zahrál finálovou rundu za 77 (2 double-bogey, 6 bogey a 3 birdie).

+4 Jason Day a 5 dalších

Lichá kola za -2, ta sudá za +6. Jason Day v neděli na svůj sobotní výkon nenavázal. Zatímco v sobotu na čtyřce zahrál eagle, neděle mu přinesla bogey.

+5 Paul Casey, Justin Rose a 5 dalších

Justin Rose neděli nezvládl. Jediné birdie, k tomu šest chyb a tak z toho je konečná dělená 29. příčka. Tu dělí například s Paulem Caseym či Graemem McDowellem.

+6 Rickie Fowler a 4 další

Rickie Fowler taktéž na finále nebude mít ideální vzpomínky. Sedmkrát zapisoval bogey, jednou dokonce double-bogey. Dvě birdie ve skórkartě mu tak příliš nepomohla.

+7 Danny Willett a 6 dalších

+8 Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Francesco Miolinari a 3 další

Francesco Molinari byl před turnajem pasován do role černého koně, o víkendu ale ztratil osm ran a propadl se až na konec páté desítky. V neděli zaznamenal jediný úspěch na devítce, jinak to bylo od Itala podprůměrné kolo. Lépe si nevedl ani Tommy Fleetwood. Ten taktéž zahrál jediné birdie, k tomu ale nasekal tři bogey a tři double-bogey. 

+9 ... 6 hráčů

+10 ... 4 hráči

+11 Tony Finau a 6 dalších

+12 Phil Mickelson a 5 dalších

Po dvou kolech v paru, po čtyřech na skóre +12. V sobotu ztratil Mickelson šest ran a o den později svůj výkon zopakoval. Tentokrát zahrál jediné birdie a co se skórování týče, bylo to jasně jeho nejhorší kolo. 

+13 Kevin Tway

+14 ... 2 hráči

+15 ... 2 hráči

+19 ... Marty Jertson