Brooks Koepka se po dalším major titulu stal světovou jedničkou

PGA TOUR
Brooks Koepka se po dalším major titulu stal světovou jedničkou

Brooks Koepka dokázal obhájit další major, tentokrát má v držení dva tituly z PGA Championship v řadě. Není to ovšem jen o major úspěchu, devětadvacetiletý rodák z West Palm Beach se totiž vrátil na post golfové světové jedničky.


Brooks Koepka potvrdil svou výjimečnost na majorech. Po U.S. Open obhájil i titul na PGA Championship a vůbec jako první golfista v historii drží dva major tituly z těchto dvou turnajů.

Díky triumfu si přišel na 1,98 milionů dolarů a celkově už si v golfu vydělal 26,563,929 dolarů, což jej posunulo do nejlepší padesátky.

Koepka se navíc posunul na druhé místo ve FedEx Cupu a především se opět stal světovou jedničkou. Dvacet týdnů se letos o pozici golfové jedničky prali Justin Rose a Dustin Johnson, nyní je v čele rodák z West Palm Beach. Ten se na tuto pozici vrací po sedmi měsících. Na konci října krátce vládl po vítězství na CJ Cupu.

Pojďme na další statistiky, které nám Koepka posunul. V Bethpage Black zahrál kolo za 63, čímž vytvořil nový rekord hřiště. Po dvou kolech navíc zahrál pouhých 128 ran a tím stanovil rekordní skóre na majorech.

První je Koepka i co se týče skórování na posledních devíti majorech. Celkově upsal Američan 53 ran, druhý v pořadí je Jordan Spieth, ten ale ztrácí propastných sedmnáct úderů. A takový Tiger Woods ještě o dvacet více.

Na svůj čtvrtý major dosáhl ještě před oslavou svých třicátin, dorovnal tak Roryho McIlroye, Seveho Ballesterose či Garyho Playera. Více majorů dokázali vyhrát pouze Bobby Jones a Jack Nicklaus (7) a Tiger Woods (10).

K jeho působení v New Yorku dodejme zajímavá čísla ohledně trefování greenů a fairwayí. Koepka v turnaji trefil jen 57 % fairwayí, což stačilo na dělené 44. místo. Greeny v regulaci už ale trefoval parádně. 74 % je jednoznačně nejlepším výsledkem celého uplynulého týdne

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Brooks Koepka's winning formula ????⠀ #PGAChampionship

Příspěvek sdílený European Tour (@europeantour),