Czech Challenge už poosmé, ale poprvé na Kaskádě

Czech Challenge už poosmé, ale poprvé na Kaskádě

Osmý ročník D+D Real Czech Challenge je po dvou týdnech už druhou turnajovou zastávkou série Challenge Tour v České republice. Po pražské Zbraslavi přivítá čtrnáctku českých golfistů, řadu zvučných golfových jmen i možných hvězd budoucnosti od čtvrtka do neděle 23. – 26. května premiérově brněnská Kaskáda, která letos poprvé vystřídala Kunětickou Horu, kde se odehrálo předchozích sedm ročníků podniku „druhé evropské ligy“.


V banku turnaje je 200 tisíc euro a nějakou část z turnajových prize money by rád „ukrojil“ i některý z osmi českých profesionálů. Na Kaskádě se představí Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Jan Cafourek, Daniel Suchan, Aleš Kořínek, Petr Gál, Michal Pospíšil a Lukáš Tintěra. Vedle nich si na turnaji Challenge Tour zahraje i šestice amatérů Gordan Brixi, David Siwy, Vojtěch Kostelka, Matyáš Zapletal, David Benák a teprve 15letý Filip Jakubčík, pro něhož to bude velká premiéra na podniku evropské série.

Na Kaskádě se ale představí i řada zajímavých golfových jmen – hráčů s vítězstvími i na European Tour a se starty na majorech. Platí to především pro dvojici Francouzů Grégory Havreta a Grégory Bourdyho. Zkušený Havret má na kontě tři tituly z European Tour a v roce 2010 obsadil na slavném US Open skvělé druhé místo. Bourdy startoval na majorech jedenáctkrát v kariéře a ve své sbírce má dokonce čtyři vítězství z European Tour.

V Centru pozornosti bude i jejich krajan 26letý Antoine Rozner, který vyhrál poslední dva turnaje Challenge Tour v řadě – ve Španělsku a právě na Zbraslavi. Vyhrát tři turnaje za sebou se dosud nikdy nikomu na Challenge Tour nepodařilo a pokud by se tak stalo, Rozner by automaticky získal kartu na European Tour. A přidal by ještě jeden rekordní zápis – stal by se prvním hráčem s českým „double“, tedy vítězstvím na Prague Challlenge i Czech Challenge v jednom roce.

„Máme se na co těšit. Na Kaskádu dorazí nejen řada bývalý turnajových šampionů, ale také vycházející hvězda budoucnosti,“ poznamenal Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost.

Mezi hvězdy budoucnosti může patřit i Chase Koepka, bratr slavnější Brookse Koepky, který v neděli triumfoval na PGA Championship a získal už svůj čtvrtý titul z majorů. I on začínal svou kariérou na Challenge Tour a dodnes drží rekord hřiště na Kunětické Hoře z roku 2013.

Turnaj se hraje poprvé na hřišti Kaskáda a hrát se bude na devítkách Kamenná a Dřevěná. Po prvních dvou kolech ve čtvrtek a v pátek následuje cut a do víkendových kol postoupí šedesát nejlepších plus dělená místa. Pro fanoušky je vstup na všechny čtyři kola zdarma.