Sharma vstal z mrtvých, o titul ale znovu bojovat nebude

Sharma vstal z mrtvých, o titul ale znovu bojovat nebude

Indický golfista Shubhankar Sharma po deváté jamce druhého kola, na které zahrál quadruple-bogey, myslel zcela jistě na volný víkend. Druhá páteční devítka ale vše změnila.


Shubhankar Sharma je zajímavou postavou European Tour. V prosinci roku 2017 poprvé v kariéře na ET triumfoval, když ovládl podnik Joburg Open. Díky tomu se dostal na The Open a loni i díky dalším skvělým výsledkům absolvoval všechny čtyři majory. Brzy přidal i druhé vítězství, přemožitele nenašel na Maybank Championship.

Od té chvíle už ovšem příliš nezáří. Čtyřikrát sice ještě skončil v TOP 10, především dělená devátá příčka z WGC-Mexico Championship jej může těšit. Na osmnácti turnajích od té chvíle ale neprošel cutem.

V roce 2019 odehrál dosud deset turnajů. Třikrát měl volno, nejlépe skončil dělený dvaadvacátý na Zurich Classic of New Orleans. Následovalo ovšem British Open a na něm Sharma nezazářil, skončil daleko v poli poražených (dělené 147. místo).

A zdálo se, že na výkon z British Open naváže i v Dánsku. Tento týden má European Tour na programu Made in Denmark a ačkoliv Sharma začal ve čtvrtek kolem za 72 ran (+1), první páteční devítka ideální rozhodně nebyla. Na třináctce (Sharma zahájil své kolo na desítce) zahrál double-bogey a přestože si vzal dvě rány brzy zpátky, na osmnáctce zaznamenal triple-bogey.

V té chvíli potřeboval na cut zahrát na druhé devítce minimálně čtyři birdie a neudělat přitom žádnou chybu. Hned na jedničce se mu birdie skutečně povedlo, na trojce ale ránu ztratil a Sharma už si dost možná začal plánovat volný víkend.

Jenže během posledních šesti jamek zahrál Ind neuvěřitelných pět birdie a přes cut se přeci jen dostal. Je tedy jisté, že Sharma připíše body do žebříčku, nic valného to ale nebude. Sobotní runda se mu totiž hrubě nevydařila, Sharma zahrál za 77 (+6) a spolu se Skotem Davidem Lawem dělí poslední 73. pozici. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Starting at the 10th today, Sharma made the cut in style ???? @shubhankar2196 #MiD19

Příspěvek sdílený European Tour (@europeantour),